Деякі заклади освіти не мають пожежної сигналізації через «поважний» вік, - головна освітянка Луцька

Деякі заклади освіти не мають пожежної сигналізації через «поважний» вік, - головна освітянка Луцька

У Луцьку кілька дитсадків та школу-інтернат облаштують пожежною сигналізацією.

Про це у коментарі для «Першого» розповіла начальник міського управління освіти Зіновія Лещенко. 

Нагадаємо, громадський активіст Андрій Токаренко повідомляв, що у Луцьку більшість дитячих садочків і шкіл не обладнана пожежними сигналізаціями.

«Це правда, що ці заклади не мають пожежної сигналізації, бо у них «поважний» вік. Наразі лише новозбудовані навчальні заклади мають встановлену протипожежну сигналізацію. Ми працюємо над цією проблемою, але на її ліквідацію потрібні мільйони», – коментує Зіновія Лещенко.

Вона додала, що заклади освіти облаштовані у такий спосіб, що усі потрібні засоби безпеки є в наявності.

«Починаючи від технічного обладнання і закінчуючи запасними виходами, відповідними доводками до дверей, які ізолюють одні приміщення від інших, переобладнання місць для спільного користування (наприклад, актові та спортивні зали) мають усе необхідне, аби у разі потреби можна було евакуювати працівників і дітей», – каже начальник міського управління освіти.

Вона зазначила, що з приміщень забрали ті матеріали й предмети, які легко загораються.

За її словами, робітники протягом дня постійно відстежують стан розеток та проводки. Також проводять заходи з техніки безпеки: інструктажі, години спілкування, роботу з батьками, тематичні наради.

«Наразі ми виготовляємо проектно-коштористисну документацію на встановлення пожежної сигналізації у близько 10 садочків та школі-інтернат»,  – поінформувала Зиновія Лещенко.

Нагадаємо, особливий ажіотаж у місті щодо пожежної безпеки почався через нещодавну пожежу у торговому центрі у російському Кемерово, внаслідок якої загинуло більше 60 людей.

Затримані керівники і співробітники торгового центру згодом заявили журналістам, що причиною трагедії міг бути підпал.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні безплатно роздають авто на іноземній реєстрації
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 29 березня
Останні новини
Схожі новини