У Луцьку батьки онкохворих дітей б'ють на сполох: закінчуються необхідні реактиви

У Луцьку батьки онкохворих дітей б'ють на сполох: закінчуються необхідні реактиви

У Луцьку не вистачає реактивів на аналізи для онкохворих дітей, які перебувають на обліку Онкогематологічного центру Волинської обласної дитячої лікарні.

Про це «Першому» розповіла лучанка Анжела Демедюк, мама одного з пацієнтів цього відділення.

Вона зазначає, що її син зараз перебуває на обліку в лікарні, він потребує регулярних аналізів для підтримки та перевірки стану здоров’я, оскільки вже півтора роки перебуває в ремісії після Лімфоми Беркіта. Зазначає те, що лікар-лаборант Петро Сіліч сказав, що у лікарні реактиви закінчуються. Відповідно, коли проведуть процедуру закупівлі – невідомо.

«Це проблема усього міста і області. Бо діти на обліку онкогематологічного центру стоять з усіх куточків Волині. Ці аналізи їм дуже потрібні, і окрім онкогематологічного центру їх ніде більше не роблять, навіть у приватних лабораторіях. Проблема в тому, що теперішній керівник лікарні не хоче виділяти кошти. Того, хто був готовий вже підписати потрібні документи – звільнили, він не має вже права підпису, а це керівництво просто не хоче виділяти кошти. Там величезна панель аналізів: імуноглобуліни, Т-клітини, В-клітини і т.д. Наш лікар-лаборант Петро Сіліч щодня пороги керівництва оббиває. Переживає теж за цю ситуацію.

Ще минулого місяця ми робили аналізи і лікар-лаборант сказав, що ось ще раз він зробить,є якийсь запас, але надалі вже зробити нічого не зможе. Хоча, Київ вже готовий надати усе, що треба, але ж керівництво не хоче платити. Я вже й на гарячу лінію МОЗ звернулась. Чекаю відповіді. Усі діти чекають. 

Ми з сином лікувались в Охматдиті, зараз він у ремісії, в лікарні стоїмо на обліку і постійно потрібно робити ці аналізи, бо це здоров’я моєї дитини, вони йому необхідні», – розповіла Анжела Демедюк. 

Виконуючий обов’язків генерального директора КП «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання» Олег Лопатін сказав, що реактиви у лікарні є, а батьки, мовляв, не володіють інформацією.

«Пацієнти не володіють ситуацією, всі реактиви є. Вже можна робити аналізи, і якщо ви не знали, то така інформація по телефону не розголошується. Це я вам так сказав», – заявив він і кинув слухавку без попередження та можливості поставити уточнювальні запитання.

Натомість батьки пацієнтів нам повідомили, що за інформацією медпрацівників, виділили лише 50 тисяч гривень з 200 потрібних, отож вдалось придбати лише частину потрібних реактивів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна посилила охорону кордону з Білоруссю
Наступна новина Зеленський хоче створити науковий центр з розробки вакцин в Україні
Останні новини
Схожі новини