У Луцьку запровадять програму профілактики повторних злочинів

У Луцьку запровадять програму профілактики повторних злочинів

У Луцьку планують затвердити програму профілактики повторних злочинів та правопорушень на 2018-2020 роки.

Про це йшлося 30 січня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, передає ІА Волинські новини.

Нагадаємо, нещодавно відкрили Луцький міськрайонний відділ з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Як розповів в.о. начальника Луцького МРВ з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Руслан Галецький, мета прийняття програми - підвищення загальної безпеки громадян міста Луцька. З його слів, відділ виконує рішення судді щодо виправних, громадських робіт, позбавлення права приймати певні посади. Від того, як буде проведена роботи з людьми, що звільнені від покарання, залежатиме безпека лучан.

Наразі у віддлі на обліку перебуває 456 осіб, за рік у відділі на обліку перебувало 1054 особи. Протягом 2017 року нові злочини вчинили лише 1,6%.

«Останні 10 років будь якого матеріального забезпечення не було, що впливає на проведення роботи. Обсяг фінансування з 2018 по 2020 роки становитиме 423 тисячі гривень», - пояснив Руслан Галецький.

Відтак, обранці громади підтримали проект рішення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Цукерберг розповів, навіщо у стрічці Facebook буде більше місцевих новин
Наступна новина МОЗ попереджає про можливе зростання хворих на кір у лютому-березні 2018 року
Останні новини
Схожі новини