У Луцьку затримали шахраїв, які ошукали громадян на майже 600 тис. грн

У Луцьку затримали шахраїв, які ошукали громадян на майже 600 тис. грн

Луцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах. 

Про це на своїй сторінці у Facebook прокурор Волинської області Максим Киричук.

Сьогодні прокурорами та слідчими Луцького відділу поліції за оперативного супроводу Поліського управління кіберполіції проведено 5 обшуків у Луцьку й затримано чотирьох громадян, яких підозрюють у 16 епізодах шахрайських дій під час укладання з фізичними особами договорів фінансового лізингу. 

Встановлено, що спритники, повідомляючи, у тому числі через мережу Інтернет, потенційним клієнтам неправдиву інформацію про небувало низьку вартість сільськогосподарської техніки, спонукали громадян до укладення фіктивних договорів фінансового лізингу та необхідності перерахування грошових коштів у сумі від 25 до 105 тис. грн. в якості авансу.

Після цього вони підробляли договори, змінюючи вартість транспортних засобів. Громадяни ж, перерахувавши на рахунки компанії гроші, техніки так і не дочекалися.

У ході проведення обшуків у офісних приміщеннях та помешканнях зловмисниць вилучено бланки фіктивних договорів фінансового лізингу та інші документи компаній і відповідне обладнання, за допомогою якого вчинялися шахрайські дії.

З'ясувалося, що жертвами шахраїв стали не лише волиняни, а й жителі інших регіонів України. Потерпілим завдано матеріальну шкоду на загальну суму 570 тис. грн.
Наразі зловмисники – троє жінок та чоловік - затримані в порядку ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Головне фото – ілюстративне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Митрополита Луцького і Волинського Михаїла з Днем народження привітав голова Соцпартії
Наступна новина ПриватБанк пропонує волинським аграріям кредитні можливості для розвитку
Останні новини
Схожі новини