У Луцьку затвердили нові правила утримання тварин

У Луцьку затвердили нові правила утримання тварин

У Луцьку затвердили нову редакцію правил утримання тварин у місті.

Відповідне рішення прийняли під час сесії 22 грудня, – пише ВолиньPost.

У пояснювальній записці вказано, що рішення має на меті уніфікувати терміни відповідно до міжнародних та європейських стандартів. Окрім того, хочуть запровадити реальні механізми для дієвого впровадження концепції «відповідального власника домашньої тварини». Це можливо лише за обов’язкової системи реєстрації та ідентифікації домашніх тварин та правильному догляді за ними, – йдеться в документі.

Окрім того, нові правила мають чітко регламентувати перебування диких та сільськогосподарських тварин у Луцьку, які утримуються у неволі, аби мати змогу ефективніше притягувати до відповідальності за жорстоке поводження з такими тваринами.

Директор КП «Ласка» Богдана Новарчук зауважила, що прописують навіть правила вигулу «від точки А до точки Б».

«Навіть маленькі собачки мають бути на повідку», – наголосила вона. Мовляв, собачки часто втікали на дорогу та призводили до аварій. Також конкретизували правила реєстрації тварин через ветклініки чи КП «Ласка». Мовляв, через суд у випадку нереєстрації тварину зможуть вилучити у власника.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Порошенко повідомив про успішне випробування ракетного комплексу «Вільха»
Наступна новина Водій маршрутки «Рівне - Київ» провчив хамовитого пасажира. ВІДЕО 18+
Останні новини
Схожі новини