У Луцьку знову працюватиме реабілітаційний центр для атовців

У Луцьку знову працюватиме реабілітаційний центр для атовців

Волинська ОДА передала приміщення на вулиці Привокзальна, 12 у розпорядження Центру допомоги учасникам АТО.

Ключі психолог Олена Звєрєва та атовці отримали сьогодні, 25 вересня 2018 року, – пише прес-служба Волинської ОДА. 

Відзначимо, що центр у Волинській області був відкритий ще у 2015 році. Проте, заснований виключно на волонтерській діяльності, згодом припинив свою роботу.

«Сьогодні ми хочемо вдихнути нове життя в те приміщення, яке ще декілька років тому було надане в розпорядження Центру допомоги учасникам АТО. Голова облдержадміністрації Олександр Савченко повністю передає це приміщення для організації процесів реабілітації учасників АТО», – зазначив заступник начальника управління з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Віктор Шрамко.

За словами психолога Олени Звєрєвої, спочатку у приміщенні зроблять ремонт. Також важливим є питання персоналу, оскільки зараз тут працює всього двоє людей – один психолог та один фахівець з фізіологічної реабілітації. 

Окрім того, у центрі допомоги функціонуватиме група швидкого реагування на кризові ситуації, куди входитимуть самі учасники бойових дій, аби допомагати побратимам. Планують, що саме допомога побратимів буде первинною під час ситуації, коли є загроза життю бійця. У центрі сподіваються, що встигнуть його відкрити до Дня захисника України, який відзначають 14 жовтня. Центр допомоги учасникам АТО функціонуватиме там доти, поки у місті не збудують Центр реабілітації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку позашляховик збив відомого письменника. ФОТО
Наступна новина Волинські лісівники облаштували нову еко-зупинку
Останні новини
Схожі новини