У Львові підірвали польський автобус. ВІДЕО

У Львові підірвали польський автобус. ВІДЕО

В МЗС Польщі назвали «черговим антипольським інцидентом» вибух автобуса з польськими номерами поблизу Львова.
«Міністерство закордонних справ Республіки Польща підтверджує, що в ніч з 9 на 10 грудня цього року у Львові пошкоджено польський автобус внаслідок підриву вибухівки, і з занепокоєнням відзначає черговий антипольський інцидент на території України».
Також у відомстві повідомили, що цим автобусом подорожувало 23 польських громадянина, серед яких були представники місцевих органів влади. Транспортний засіб було пошкоджено на стоянці поруч з готелем. Під час вибуху в ньому нікого не було, відповідно ніхто не постраждав.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив провокацію і назвав це спробою зірвати візит президента Польщі в Україну: "Рішуче засуджую провокацію щодо польського автобуса, який знаходився на паркінгу неподалік Львова. Хтось настирливо намагається розсварити нас з Польщею та зірвати візит Президента Анджея Дуди. Зробимо все, щоб розслідувати цей інцидент"
 

Натомість у ЗМІ припускають, що стріляли у багажний відсік автобуса з РПГ-26. Це зробив невідомий чоловік, який кермував позашляховиком марки Toyota. Після пострілу зловмисник повернувся до автомобіля і хутко зник у невідомому напрямку. В автобусі було пошкоджено зовнішню обшивку багажного відділення та бокове скло. Попередньо працівники поліції кваліфікували інцидент як "терористичний" акт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ханука: що це за свято і як його відзначають
Наступна новина Рекреаційне навантаження на озеро Пісочне хочуть зменшити
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні