Рекреаційне навантаження на озеро Пісочне хочуть зменшити

Рекреаційне навантаження на озеро Пісочне хочуть зменшити

Депутат облради Володимир Дибель  озвучив на сесії обласної ради відповідний  запит, який підтримала більшість.

"Згідно з пунктом 2 розпорядження голови Шацької райдержадміністрації від 10 лютого 2017 року № 50 надано згоду Шацькому національному природному парку на розроблення детального плану території для розміщення рекреаційного пункту короткотермінового відпочинку відвідувачів парку (в Мельниківському лісництві квартал 17 виділи 25,27,28,29 та квартал 18 виділи 5,7) площею 11га (на землях постійного користування Шацького HI 111), за межами населеного пункту на території Шацької селищної ради Шацького району (наметове містечко).

Ця територія знаходиться біля озера Пісочне урочище «Піцунда».

Відповідно до «Проекту організації території охорони відтворення та рекреаційного використання природних комплексів та об’єктів НІНІ ПІ», затвердженого Міністерством екології та природних ресурсів України, рекреаційне навантаження на озері Пісочне має бути не більше 2000 рекреантів (осіб) в день.
 В літній період там перебуває не менше 3000 людей. Візуальне спостереження за   озером дає підставу говорити про збільшення водоростей. Це означає, що збільшується кількість органічних речовин у водному плесі.

Якщо буде збільшуватися рекреаційне навантаження, то через декілька років ми втратимо одну із перлин Волині - озеро «Пісочне».

Крім того, необхідно врахувати, що біля озера «Пісочне», на відстані 100м від води, знаходяться колишні колгоспні землі, які давно розпайовані і люди мають відповідні правовстановлюючі документи. Ці землі чекають свого подальшого використання, і я впевнений, що там картоплю, помідори вирощувати не будуть", -- пише у запиті Володимир Дибель.

Він пропонує рішенням голови обласної державної адміністрації призупинити дію пункту 2 розпорядження Шацької районної державної адміністрації від 10.02.2017р., а управлінню екології та природних ресурсів Волинської ОДА надати відповідні рекомендації щодо подальшого рекреаційного використання озера Пісочне.
Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Львові підірвали польський автобус. ВІДЕО
Наступна новина ТОП-10 найдієвіших ворожінь на Андрія
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні