У Львові відреставрують стародрук із волинського музею

У Львові відреставрують стародрук із волинського музею

Стародавнє видання «Анфологіон», яке зберігалося у Володимирському історичному музеї, передали на реставрацію у Львівську філію Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

Про це розповіла Суспільному наукова співробітниця Олена Черенюк.

Як розповіла науковиця, виданню – понад 300 років. Книга була видана Братством храму пресвятої Богородиці в Ставропігії в 1694 році.

«Анфологіон» – один із найдавніших стародруків музею, він містить 678 аркушів, каже Олена Черенюк.

Стародрук «Анфологіон» 1694 року із Володимирського історичного музею

Книга знайшли під час наукової експедиції у Локачинському районі: «Цей стародрук надійшов до нас у музей з 1984 року. Він досить масивний, 33 ілюстрації», – зазначила наукова співробітниця.

Реставрацію стародруку робитимуть за кошти держави, займатиметься книгою художник-реставратор Павло Кулаков. Реставрація триватиме орієнтовно шість років.

Це перший стародрук, який передали для реставрації львівським майстрам. До цього у Львівській філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України реставрували ікони та інші твори сакрального мистецтва, більшість із них уже повернули до музею.

Читайте також: У Луцьку упродовж півтора року створюватимуть найбільшу картину у світі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь допоможе дровами Миколаївщині
Наступна новина У Рожищі діти роблять сувеніри з уламків російської зброї
Останні новини
Схожі новини