У Любешівському районі відкрили школу, яку будували ще з 2011 року

У Любешівському районі відкрили школу, яку будували ще з 2011 року
Школа у селі Гірки

У селі Гірки Любешівського району 18 грудня відкрили новий корпус ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Про це повідомили у Волинській облдержадміністрації.

Зазначають, що реконструкція Гірківської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувалася в рамках програми Президента України «Велике будівництво», в результаті якої постала абсолютно нова будівля.

Новозбудований корпус розрахований на 150 учнівських місць. Тут є спортзал, їдальня, облаштовані санітарні кімнати. 

Нагадаємо, до цього часу діти навчалися у дві зміни в старому приміщенні, де були відсутні санітарні кімнати належного рівня, а опалення – пічне.

На місцевому рівні власними зусиллями розпочали реалізацію проєкту з реконструкції Гірківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ще у 2011 році.

До 2017 року за кошти місцевого бюджету виготовили проєктно-кошторисну документацію, провели її експертизу та коригування, а власне будівельні роботи були призупинені у зв’язку з відсутністю фінансування.

У 2018 році кошти на будівництво спрямував Державний фонд регіонального розвитку та з державного бюджету була виділена субвенція на соціально-економічний розвиток окремих територій на загальну суму майже 4 млн грн. Ще 4,6 млн грн надійшли з ДФРР у 2019 році.

Цьогоріч у рамках програми «Велике будівництво» ДФРР спрямував кошти у сумі майже 24,85 млн грн, ще майже 1,5 млн грн склала субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Протягом усього періоду будівництва навчального закладу місцевий бюджет забезпечував співфінансування робіт, зокрема, цьогоріч також долучився до будівництва школи, виділивши кошти у сумі майже 2,5 млн грн, розповіли в ОДА.

Загальна кошторисна вартість будівництва Гірківської ЗОШ І-ІІІ ступенів протягом усіх років становить майже 47 млн грн, левову частку з яких склали кошти державного бюджету.

Зважаючи на те, що у селі Гірки проживає 114 дітей шкільного віку, новозбудований корпус 150 учнівських місць має повністю забезпечити навчальний процес здобувачам освіти, вважають в ОДА. 

Читати також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розумні зупинки у Луцьку з'являться на початку наступного року, – міськрада
Наступна новина У Волинській обласній лікарні результати ПЛР-тестів на коронавірус почали видавати з QR-кодом
Останні новини
Схожі новини