У людей, які контактували з хворою Духневич, коронавірусу не виявили

У людей, які контактували з хворою Духневич, коронавірусу не виявили

У п’ятьох осіб, які  контактували з Ларисою Духневич, хворою на корона вірус, обстеження показало негативний результат

Про це йдеться у повідомленні Луцької міської клінічної лікарні.

Нагадаємо, 25 березня директор цієї лікарні Лариса Духневич, була госпіталізована до Волинської обласної інфекційної лікарні з діагнозом «коронавірус».

«Всі необхідні протиепідемічні заходи у лікарні були проведені. Проведено епідрозслідувння, контактним особам проведено обстеження і вони скеровані на карантин. Відомі результати обстежень 5 контактних - вони негативні» - йдеться у повідомленні.

«Є алгоритм, якого ми дотримуємося»

Випадок з директором лікарні - перший у виявленні інфікованого пацієнта у лікарні, але 100% не останній. На подібні випадки у нас розроблені відповідні алгоритми, яких і дотримуємось – йдеться у повідомленні на офіційні сторінці лікарні.

«До закладу скеровуються сімейними лікарями, лікарями-спеціалістами поліклінічної служби, бригадами швидкої допомоги всі пацієнти, які потребують невідкладної спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги.

Всім пацієнтам, які звертаються у приймальне відділення проводиться вимірювання температури та з’ясувують епідеміологічний анамнез. При потребі госпіталізації пацієнта з високим ризиком потенційного інфікування COVID-19 проводиться діагностичний експрес-тест на COVID-19. Пацієнти з соматичними захворюваннями та високим ризиком потенційного інфікування COVID-19 і позитивним експрес-тестом скеровуються на госпіталізацію у Волинську обласну інфекційну лікарню або Волинську обласну клінічну лікарню.

Пацієнти нашого закладу, у яких під час лікування будуть виявлені симптоми та з’ясуються дані анамнезу, які можуть свідчити про високий ризик потенційного інфікування COVID-19 і будуть позитивні результати експрес-тесту, переводяться у Волинську обласну інфекційну лікарню або Волинську обласну клінічну лікарню

На даний час заклад стабільно працює та виконує свою функцію» – йдеться у повідомленні лікарні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лариса Духневич прокоментувала чутки про свою хворобу
Наступна новина Коронавірус в Україні: ще одна смерть, 46 нових хворих
Останні новини
Схожі новини