У мерії відреагували на акцію протесту луцьких студентів

У мерії відреагували на акцію протесту луцьких студентів
Джерело фото: Конкурент

У Луцькій міській раді відреагували на акцію протесту студентів щодо пільгових перевезень у маршрутках.

Студентам відповів в.о. міського голови Григорій Пустовіт під час засідання Молодіжної ради, повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

За його словами, акція протесту має політичне підґрунтя.

«Активісти посилаються на те, що в інших містах, зокрема у Львові, студенти мають право пільгового поїзду в маршрутках, але це не відповідає дійсності. У Луцьку, як і в інших містах, пільга на перевезення студентів, як і інших категорій населення, є лише в електротранспорті, адже тролейбуси - це соціальний вид транспорту. У випадку запровадження пільгового проїзду у маршрутних таксі до міської ради звернуться інші категорії населення - діти війни тощо, з вимогою запровадити аналогічні пільги. Але потрібно розуміти, що бюджет міста - це спільні кошти громади. Їх потрібно спрямовувати на першочергові потреби - ремонт шкіл, дитячих садочків, реконструкцію вулиць, ремонти лікувальних закладів», – зазначив він.

Також Григорій Пустовіт додав, що заклади освіти та медичні заклади Луцька відвідує дуже велика кількість мешканців із навколишніх сіл, які не сплачують ПДФО до бюджету міста. А питання пільгового проїзду студентів, які приїздять до Луцька на навчання із сіл та міст Волині чи сусідніх областей, повинне вирішуватись у тамтешніх міських та сільських радах, аби ці пільги були відшкодовані.

До слова, Молодіжна рада Луцька не підтримала запровадження пільгового проїзду для студентів у маршрутних таксі.

Нагадаємо, що студенти вийшли на акцію протесту під стіни Волинського окружного адмінсуду 10 грудня. Вони вимагають запровадження для них пільгового проїзду за 2,5 гривні замість 5.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у луцькому зоопарку святкуватимуть День святого Миколая
Наступна новина У Луцьку біля Київського майдану зрізали 18 дерев. ФОТО
Останні новини
Схожі новини