У МОЗ анонсували появу швидких тестів на антиген коронавірусу

У МОЗ анонсували появу швидких тестів на антиген коронавірусу
Фото ілюстративне

До тестування методом ПЛР найближчим часом буде додано швидкі тести на антиген Covid-19, які тільки з'явилися у світі.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє 112 Україна.

За його словами, щойно вони з'являться в Україні, одразу ж будуть розподілені між лікарнями, щоб збільшити загальну кількість тестувань.

«Минулої доби було здійснено 57 331 тестування. З них 34 295 досліджень методом ПЛР, а також 23 036 досліджень методом ІФА. Ви бачите, що ми збільшуємо кількість тестувань. Учора було 32 тис., сьогодні вже 34 тис. методом ПЛР. Ми й надалі збільшуватимемо ці тестування», – уточнив міністр.

Він зазначив, що протягом останніх півроку набагато збільшилася кількість тестів. Так, наприклад, на початку квітня на добу робили близько 200 тестів методом ПЛР. Також збільшилася кількість лікарняних ліжок – із 12 тис. до 37 тис. на цю мить.

«У нас багато політиків перед виборами обов'язково набирають очки завдяки Covid-19. Піаряться, розповідають, фантазують, скільки б вони робили тестів, як можна зробити мільйон тестів на добу. Повірте мені, якби в нас була хоч одна можливість одразу в один день зробити хоча б 100 тис. тестів, то ми б це робили», – підсумував Степанов.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу виявили 5 397 випадків коронавірусу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через коронавірус у Володимирі-Волинському переносять осінні канікули
Наступна новина Лучанці, яка виховала п'ятьох дітей, присвоять почесне звання «Мати-героїня»
Останні новини
Схожі новини