У МОЗ пояснили, чому заборонили під час локдауну продаж іграшок й одягу

У МОЗ пояснили, чому заборонили під час локдауну продаж іграшок й одягу
Фото ілюстративне

З 8 по 24 січня в Україні діє жорсткий карантин, під час якого уряд дозволив продаж лише деяких товарів. У Міністерстві охорони здоров'я кажуть, що таке рішення ухвалили не через те, що вірус активніше передається на певних товарах, а щоб зменшити кількість контактів.

Про це на брифінгу 9 січня розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише Громадське.

На час жорсткого карантину заборонено, зокрема, продаж одягу та іграшок. За словами міністра, таке рішення ухвалили не через те, що на цих товарах вірус поширюється активніше.

Для прикладу він навів історію про 100 людей, які хочуть купити в супермаркеті різні товари. Так, 20 ідуть у магазин за їжею, ще 20 — за засобами гігієни, ще 20 — за посудом і побутовою технікою, інші — за одягом, шкарпетками, батарейками.

«Якщо ми забороняємо реалізацію певних товарів у приміщенні магазину, то люди, яким він необхідний, замовляють його через інтернет-магазини і не будуть контактувати з іншими. Тобто зі 100 людей, які могли бути в супермаркеті та контактувати між собою, буде 40. Імовірність того, що вони інфікуються чи інфікують інших — зменшується», — каже Степанов.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Світ третю добу поспіль б'є рекорд з кількості нових випадків COVID-19
Наступна новина У Боратинській та Підгайцівській громадах на одного жителя припадає найбільше власних доходів
Останні новини
Схожі новини