У МОЗ розповіли, коли українці зможуть обрати вакцину для щеплення від коронавірусу

У МОЗ розповіли, коли українці зможуть обрати вакцину для щеплення від коронавірусу
Фото ілюстративне

Українці зможуть самі обирати вакцину від коронавірусу і купувати її за свої кошти лише, коли препарат з'явиться на комерційному ринку. Імовірно, це стане можливим влітку 2021 року. 

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов в інтерв'ю виданню "Гордон", пише ТСН.

Степанов запевнив, що будь-яка вакцина, яку зареєструють в Україні, буде безперечно безпечною. Пояснив він це тим, що в системі реєстрації працюють фахівці високого рівня, які "не поставлять на дозвільних документах свій підпис, якщо матимуть навіть найменші сумніви". 

"Щойно на ринку України з'являться комерційні вакцини. З огляду на кон'юнктуру і те, що жоден виробник на сьогодні не продає вакцини на комерційний ринок, мені здається, раніше ніж влітку цього не станеться", - пояснив Степанов. 

Стосовно цін на вакцини, за якими держав їх купують, Степанов наголосив, що багато контрактів із компаніями є конфіденційними і не розголошується вартість, за якою виробники продають вакцини. На запитання щодо орієнтовної ціни дози AstraZeneca на рівні $5, голова МОЗ сказав, що Україні пропонували вартість від $9 до $34 за дозу.

"Ціни в $5 я не чув. Ті ціни, які нам офіційно пропонували з різними термінами поставки (третій-четвертий квартал 2021 роки) перебувають в коридорі від $9 до $34 за дозу. Ми ведемо переговори з шістьма виробниками. Ще раз: ринок вакцин від COVID-19 сьогодні так влаштований, що обирає, в принципі, виробник, кому продати. У покупця немає можливості сказати: "Я піду в інше місце", - пояснив Степанов. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у 131 школі діти навчаються дистанційно через негоду
Наступна новина На Волині у день закоханих одружаться 18 пар
Останні новини
Схожі новини