У МОЗ розповіли, як українцям отримати COVID-сертифікати

У МОЗ розповіли, як українцям отримати COVID-сертифікати

Українців після введення сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу не зобов’язуватимуть їх оформлювати. Цей документ значно полегшить подорожі. Запрацювати вони мають вже влітку.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер на брифінгу 12 травня, пише ТСН.

Він розповів, що попередньо планується, що сертифікат можна буде роздрукувати після проведення щеплення. Імовірно, видаватися він буде через "Дію". Третім варіантом є видавання документу через ЦНАП.

"Нікого зобов'язувати робити ці сертифікати не будуть. Але точно з сертифікатом буде зручніше перетинати кордон, і ми відчуваємо, що така тенденція є. Сертифікат попередньо буде видаватися через застосунок "Дія", попередньо ми плануємо, що його можна буде роздрукувати після проведення щеплення. І опрацьовується варіант видачі, якщо потрібно, в паперовому вигляді, наприклад через ЦНАП. Але фінальне рішення буде ухвалене згодом", - сказав Кучер. 

Водночас, він наголосив, що запровадження цих сертифікатів не означає автоматичне відкриття кордонів ЄС для подорожей. Адже для цього має бути рішення саме ЄС. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «ковідному» шпиталі в Боголюбах перебуває 107 хворих. 90 – під киснем
Наступна новина У Волинському лабораторному центрі – нове обладнання
Останні новини
Схожі новини