У Німеччині медпрацівника засудили до довічного ув'язнення за вбивство 97 пацієнтів

У Німеччині медпрацівника засудили до довічного ув'язнення за вбивство 97 пацієнтів

Маніяк вводив людям сильнодіючі ліки, щоб потім оживляти їх через реанімацію.

Суд міста Ольденбург пред'явив екс-медбрату Нільсу Хьогелю, звинувачення у вбивстві ще 97 пацієнтів після того, як випливли нові факти його справи, повідомляє Deutsche Welle.

Раніше, в 2015 році, Хьогель уже був засуджений до довічного ув'язнення за вбивство шести осіб. Медбрат зізнався, що навмисно вводив пацієнтам клініки сильнодіючі препарати для лікування серцево-судинних захворювань, щоб потім повертати їх до життя через реанімацію. У деяких випадках врятувати людей не вдавалося.

З метою отримання даних, потрібних для розслідування, були ексгумовані тіла десятків пацієнтів, які померли в лікарнях в Ольденбурзі та Дельменхорсті з 1999 по 2005 роки, коли там працював Хегель.

Поліція Ольденбурга заявляє, що адміністрації лікарень повинні були вчасно сповістити правоохоронців про різке зростання смертності. Тоді маніяка вдалося б затримати швидше, вважає поліція.

Пояснюючи свої дії, на суді Хьогель заявив, що мотивом його вчинків була «нудьга» і бажання завоювати повагу в колег.

У 2008 році суд визнав Нільса Хьогеля винним у двох вбивствах і двох замахах на вбивство пацієнтів. Справу стосовно медбрата було заведено після того, як один із його колег побачив, як він вводить пацієнтові сильнодіючий препарат, який тому не прописували. Хьогеля було засуджено до 7,5 років в'язниці.

Під час слідства Хьогель розповів психіатру про вбивство ще 30 пацієнтів. Однак мова не йшла про офіційне зізнання, тому медпрацівнику були пред'явлені звинувачення у вбивстві тільки 6 чоловік. Суд засудив його до довічного ув'язнення.

Якщо звинувачення про 97 нових жертв буде доведено в суді, Нільс Хьогель стане одним з найбільш масових серійних вбивць в історії Німеччини.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла в Луцьку на 23 січня
Наступна новина У Луцьку виступить композитор і піаніст Єгор Грушин
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні