У Нововолинську діти з багатодітних сімей змушені платити за проїзд: водії про це не чули

У Нововолинську діти з багатодітних сімей змушені платити за проїзд: водії про це не чули

Водії маршрутного таксі у Нововолинську продовжують брати оплату за проїзд по посвідченню багатодітної сім’ї попри скасування міськрадою її ж рішення, яким обмежувалося право пільгових категорій та безкоштовний проїзд, – пише БУГ

Нагадаємо, що 12-го жовтня на сесії Нововолинської міської ради депутати прийняли рішення, яким скасували безоплатний проїзд в маршрутному таксі дітей з багатодітних сімей. Дану категорію пільговиків прирівняли до дітей шкільного віку та відповідно встановили платний проїзд – 1 гривню 50 копійок.

Та після звернення Володимир-Волинської місцевої прокуратури до суду з позовом до Нововолинської міськради з вимогами визнати протиправним та скасувати її рішення, платний проїзд ніби-то відмінили.

22-го грудня внесли зміни в рішення, яким обмежувалося закріплене в законі право на пільгове перевезення в громадському транспорті. Перевізників зобов’язали дотримуватися встановлених законодавством норм, тому відтепер проїзд дітей з багатодітних сімей має бути безкоштовним.

Навіть прокуратура Волинської області 10-го січня повідомила, що вона домоглася скасування рішення Нововолинської міської ради щодо встановлення платного проїзду дітей з багатодітних сімей у міському транспорті.

Статтею 13 Закону України «Про охорону дитинства» визначено, що дітям з багатодітних сімей надається пільга на безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі) за наявності посвідчення встановленого зразка. Рішення міськради в частині встановлення платного проїзду дітям з багатодітних сімей  суперечив вимогам чинного законодавства України й прокурори в суді наполягали на його скасуванні.  

Своїм рішенням від 22 грудня 2017 року Нововолинська міська рада внесла зміни в оскаржуване прокуратурою рішення, добровільно виконавши вимоги прокурорів. Відтак провадження в справі судом закрито, – інформує прес-служба прокуратури.

Начальника відділу транспорту і зв’язку Юрія Коцуру зобов’язали довести рішення до відома підприємств та підприємців, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах.

Відділу з питань внутрішньої політики, взаємодії з засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю, а саме Світлані Груй необхідно було довести рішення до відома мешканців міста через засоби масової інформації.

Однак, водії вимагають оплату за проїзд по посвідченню дитини з багатодітної сім’ї. Більше того, вони аргументують це тим, що не чули і ніде не бачили, що міська рада скасувала оплату для даних пільгових категорій.

Коцура на ситуацію, яка складається, розводить руками, мовляв держава роками не відшкодовує пільгових перевезень:

“Прокуратура у нас дуже розумна. Проблема в тому, що перевізники – приватні підприємці. Про безоплатний проїзд дітей з багатодітних сімей норма є, але відшкодовувати кошти держава не збирається. Та й занадто користується своїм правом на пільговий проїзд ця категорія. Замість того, щоб пройтися пішки, діти їдуть всього одну-дві зупинки”.

Контроль за виконанням рішення поклали на першого заступника міського голови Андрія Сторонського. Однак, складається враження, що ні міськрада не виконує того, що написала в рішенні, ні перевізники не дотримуються закладених для них норм, та й навіть не повідомлені про зміни.

За ким останнє слово і хто вирішить дану проблему? Чи порозуміються перевізники, пільговики та міська влада? І де тоді прокуратура, яка «домоглася» скасування рішення Нововолинської міськради щодо встановлення платного проїзду дітей з багатодітних сімей? Питання лишається відкритим.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Луцьку День Соборності відзначали. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку планують розширити амбулаторію
Останні новини
Схожі новини