У Нововолинську нещеплених дітей не пускатимуть у школи і дитсадки

У Нововолинську нещеплених дітей не пускатимуть у школи і дитсадки
У Нововолинську - низький рівень вакцинації дітей (джерело фото - Інформатор)

У Нововолинську з 11 березня не щеплених від кору дітей не допускатимуть до відвідування шкіл та дитсадків.

Таке рішення 15 лютого прийняла міська комісія техногенно-економічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника міського голови Володимира Рожелюка, повідомляє Нововолинськ.com.ua.

Члени комісії прийняли рішення встановити реальну кількість нещеплених учнів або вакцинованих з порушеннями календаря щеплень, в тому числі – за медичними протипоказаннями в освітніх закладах Нововолинська, забезпечити виконання санітарного законодавства щодо обмеження відвідування закладів освіти дітьми, які невакциновані, з 11 березня.

Начальник управління освіти Ольга Лакиш пояснила, що про порушення норми Конституції України, згідно з якою кожній дитині гарантується право на освіту не йдеться, оскільки діти, які не матимуть усіх необхідних щеплень, не будуть відстороненні від процесу навчання, а переведені на дистанційний процес набуття знань.

Завідувачка  Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Наталія Мариніна повідомила, що з початку 2019-го у місті зареєстровано 25 випадків захворювання на кір. З них 15 дітей і 10 дорослих.  

Завідувачка Нововолинського Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка розповіла, що вакцинуватись і ревакцинуватись нововолинці не поспішають.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У луцькій школі масово не пускають на уроки дітей без щеплень. ВІДЕО

«Станом на 15 лютого 2019-го вакциновано 100 дітей віком 1 рік, що становить 19% від запланованих 528-ми. Ревакциновано 146 дітей віком 6 років, що становить 24% від запланованих 615-ти», – зауважила Ольга Попіка.

Нагадаємо, з 11 лютого учні ковельських шкіл, які не мають щеплення від кору, не можуть відвідувати уроки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Про тих, хто був на війні і залишився Людиною»: волинський волонтер хоче видати книгу
Наступна новина Волинська спортсменка здобула «золото» на Чемпіонаті України. ФОТО
Останні новини
Схожі новини