У Нововолинську школярка захворіла на кір

У Нововолинську школярка захворіла на кір

На Волині на кір захворіла учениця 4 класу.

Хворобу в школярки вже підтвердили лабораторні дослідження, проведені Нововолинським місцевим відділом Волинського обласного лабораторного центру, – пише сайт Нововолинськ.сom.ua

Кір дівчинка підхопила в Камінь-Каширському районі, де нещодавно була в гостях. З 16 травня учениця не відвідує навчання в школі, а з 23 травня від уроків відсторонили і весь 4 клас ЗОШ №6 Нововолинська.

Однак, заступник начальника управління освіти міськвиконкому Ольга Лакиш запевнила, що загрози для інших дітей в місті зараз немає.

«На даний час вжиті всі необхідні заходи. Від навчання в школі відстороненні і сама дівчинка, і її однокласники. Також вжиті заходи щодо відтермінування роботи пришкільного табору до 6 червня.

Якщо захворювань на кір серед школярів виявлено більше не буде, то табір працюватиме в звичному режимі. Тільки з 7 по 26 червня. Зараз ситуація під контролем. Поки немає ніяких звернень від батьків. Нових повідомлень також.

Проведені усі запобіжні заходи, інструктажі. Ситуація зараз стабільна і загрози для інших дітей в місті нема. Однак, ще раз нагадую батькам про необхідність щеплення від кору», – зазначила Ольга Лакиш.

Виконувач обов’язків завідувача міськрайонного відділу Волинського обласного лабораторного центру МОЗ Любов Коновал повідомила, що нині у Нововолинську офіційно зареєстровано вже 6 випадків захворювання на кір. Серед хворих двоє дітей до року.

Епідеміологи провели дослідження у кожному із вогнищ кору, встановили коло контакту, проводять спостереження за контактними особами.

Оскільки, навчальний рік завершується, то медики вважають, що розповсюдження вірусу повинне призупинитися.

Нововолинців просять не подорожувати до місць, де це захворювання поширене.

Нагадаємо, нещодавно на Волині на кір захворіла породілля. Так все понад 60% населення області не щеплені проти кору.

Читати також: Кір не відступає: медики закликають посилити імунізацію


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Підлітка зобов'язали сплатити $36 млн штрафу за лісову пожежу
Наступна новина У Луцьку через ремонт залічничної колії перекриють вулицю
Останні новини
Схожі новини