У планах волинських газовиків – повірити цього року майже 20 тисяч лічильників

У планах волинських газовиків – повірити цього року майже 20 тисяч лічильників
Фото ілюстративне

За кошти, які «Волиньгаз» одержує від тарифу на розподіл газу, цьогоріч компанія планує повірити 19 700 приладів обліку газу побутових споживачів. Всього ж на Волині 44 тис. неповірених лічильників газу. Корективи в роботу газовиків вносить і карантин.

Про це в прямому ефірі Громадського інтерактивного телебачення повідомив директор технічний АТ «Волиньгаз» Павло Козюк, повідомили у пресслужбі підприємства.

На сьогодні послуга ДП «Волиньстандартметрологія» з повірки одного лічильника газу коштує 33 грн. Ця сума передбачена в тарифі на розподіл газу, який затверджує для газорозподільної компанії «Волиньгаз» держрегулятор НКРЕКП. Тому для споживача газу вона безплатна.

Повірку сучасних лічильників спеціалісти здійснюють раз на 8 років, а старіших моделей – раз на 5 років. Відповідальність за невчасну повірку лічильників непередбачена для споживача.

Читати також: Борг населення за доставку газу сягнув 700 мільйонів

«Діяльність «Волиньгазу» контролює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Відповідно вона затверджує нам тариф на розподіл газу, і за ці кошти, що сплачують споживачі за послугу з розподілу газу, ми здійснюємо відповідні роботи, зокрема повірку лічильників  газу, – зазначає директор технічний АТ «Волиньгаз» Павло Козюк. – Оскільки  тариф із 2016 року держрегулятор нам не переглядав, залишався на рівні 71 коп. за 1 м куб.,  тому ці роботи не вдалось виконувати в повному обсязі. На сьогоднішній день тариф був переглянутий у два етапи. Та з 1 січня становив 91 коп., а з 1 липня вартість цієї послуги  зросла до 98 коп. Хоча планували 1 грн 10 коп. за 1 м куб.»

Понад 90% волинян забезпечені лічильниками газу. 218 тис. побутових споживачів із 240 тис., які використовують газ у побуті, в оселях мають прилади обліку газу. Оператор газорозподільної мережі  (ГРМ), виконуючи свої ліцензійні умови, повірку здійснює спільно з фахівцем державного підприємства «Волиньстандартметрологія». На повірку передбачено 2 місяці.

«25% лічильників, які повіряють спеціалісти, підлягають заміні. Їх замінюємо на нові безплатно. Решту приладів обліку, які визнані придатними для використання, повертаємо в домівки волинян», – роз’яснює директор технічний АТ «Волиньгаз» Павло Козюк.

З приводу повірки лічильників побутові споживачі можуть одержати консультації в онлайн-режимі в менеджерів Центрів обслуговування клієнтів та Контакт-центрі за такими номерами: 067 33 39 104 та (0332) 280 – 104.

Відповідна інформація розміщена й на офіційному веб-порталі «Волиньгаз».  Також авторизовані споживачі мають чудову можливість усі газові питання вирішувати в «Особистому кабінеті» на сайті 104.ua.

Довідково
АТ «Волиньгаз» обслуговує понад 7, 7 тис. км. газопроводів різного тиску. Компанія не продає газ, а здійснює розподіл природного газу для майже 250 тис. побутових споживачів та понад 4 тис. підприємств Волинської області. Аварійно-диспетчерська служба «104» АТ «Волиньгаз» працює цілодобово та без вихідних.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якими будуть правила навчання у школах в умовах карантину? Рекомендації МОЗ
Наступна новина ЗНО на рекордні 200 балів склали дев'ятеро волинян. Усі – із міст
Останні новини
Схожі новини