Волинський священик пояснив, коли слід святкувати жіночий день

Волинський священик пояснив, коли слід святкувати жіночий день

Речник Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський розповів, що у православних є свій відповідник 8 Березня – День пам’яті жінок-мироносиць.

Про це він розповів у коментарі «Волинь24».

«Ми не маємо нічого проти державних свят, якщо для значної частини суспільства вони щось означають, зокрема, й 8 Березня», - зазначив Олег Точинський.

Однак нині триває Великий піст, тому варто утриматися від гучних святкувань та застіль із алкоголем, наголошує священик. 

«Якщо говорити про православну традицію, то в церкві жінок вітають у День пам’яті жінок-мироносиць. Його святкують після Пасхи. Розпочинаємо свято з молитви, бо воно традиційно випадає у неділю, священик порівнює подвиг жінок-мироносиць із подвигом сучасних жінок, ми даруємо квіти, іконки та інше. Якщо світські свята існують, значить вони комусь потрібні», - сказав Точинський.

Довідково

У третю неділю після Пасхи православна церква святкує пам'ять святих жон-мироносиць. Саме їм явився воскреслий Христос і наказав повідомити про Його воскресіння всім учням. Цей день є церковним жіночим святом, коли родичі, друзі і діти вітають своїх близьких жінок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Київстар», Vodafone и lifecell купили основні ліцензії на 4G в діапазоні 1800 МГц за 5,4 млрд грн
Наступна новина Суд над Януковичем врахує заяву Порошенка 3-річної давнини
Останні новини
Схожі новини