У прокат виходить «темна еротична казка» «Коли падають дерева»

У прокат виходить «темна еротична казка» «Коли падають дерева»
джерело фото: kino-teatr.ua

У прокат виходить українська сучасна драма дорослішання, фільм-учасник Берлінського міжнародного кінофестивалю «Коли падають дерева».

Стрічка Марисі Нікітюк, створена за підтримки Держкіно  України, в українських кінотеатрах з’явиться 13-го вересня. Дистрибуцією фільму на території України займається «Кінокомпанія ММД», – повідомляють у Держкіно України.

В українській провінції розгортається історія 5-річної бунтівної Вітки, її двоюрідної сестри-підлітка Лариси та коханого молодого бандита Шрама. Лариса закінчила школу і перед нею гостро постає питання подальшого майбутнього. Вона хоче творити свою долю власними руками, та за любов до бандита Шрама її осуджує все селище. Бабуся і мати думають лише про те, що скажуть люди, тому підтримки від них дівчина не отримує. Лариса розуміє, що не хоче жити так, як вони, і повторити їхню долю. Закохані планують втекти разом подалі від розрухи, суспільного осуду, родичів і злочинців. Але чи готові вони будуть заплатити повну ціну свободи?

Світова прем’єра фільму відбулася на одному із найбільших фестивалів світу - 68-му Берлінале. Фільм отримав численні позитивні відгуки професійної спільноти і преси, яка назвала фільм «темною еротичною казкою».

Продюсерами фільму є Ігор Савиченко, Роман Климпуш, Володимир Філіппов, Сергій Лавренюк, Даріуш Яблонський, Ізабела Войцек, Віолетта Камінська та Дарко Басескі. Автор сценарію - Марися Нікітюк, оператор - Міхал Енглерт, композитор - Микита Моісеєв. Головні ролі у фільмі виконали:  Соня Халаїмова, Максим Самчик, Анастасія Пустовіт, Марія Свіжинська, Петро Пастухов та ін.

Цікаві факти:

  • «Коли падають дерева» - копродукційний драматичний фільм України, Польщі та Македонії.
  • Анастасія Пустовіт - акторка, яка зіграла головну роль, перемогла в номінації «Найкраща акторка» в національній конкурсній програмі Одеського міжнародного кінофестивалю  2018.
  • Проект фільму став переможцем пітчингу Одеського міжнародного кінофестивалю-2014.
  • У 2016 році сценарій фільму став переможцем церемонії 10 сесії ScripTeastAward, яка проводилась під час 69-го Каннського міжнародного кінофестивалю.
  • Сценарій отримав нагороду імені Кшиштофа Кесльовського та грошову винагороду розміром 10 тисяч євро на подальше виробництво фільму.
  • Низка світових видань ще у 2017 році називала «Коли падають дерева»  одним з найбільш очікуваним фільмів зі Східної Європи. Після прем’єри фільму у програмі «Панорама» Берлінського МКФ відгуки міжнародної преси були такими: «новий подих зі Сходу», «справжнє відродження українського кіно», «яскравий приклад сучасної драми».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На сесії Заборольської ОТГ розглянули понад 130 питань. ВІДЕО
Наступна новина Нова осіння колекція від Андре Тана. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини