У Рівному чехам продали старезний тролейбус. Усі задоволені

У Рівному чехам продали старезний тролейбус. Усі задоволені
Списаний тролейбус Škoda 9TrHT28», який міська влада Рівного  продала у чеське місто Брно

Списаний тролейбус Škoda 9TrHT28» міська влада Рівного  продала у чеське місто Брно. Там його хочуть реставрувати, аби «збагатити ретро-парк транспортної компанії міста».

Тролейбус Рівне продало чехам за 219 тисяч гривень, повідомив радник міського голови Олександр Джигирей. Про це повідомляє UA.Рівне.

Чиновник додав, що це - значно більше, ніж можна було б отримати, здавши тролейбус  на металобрухт.

На Фейсбук-сторінці громадського транспорту чеського міста Брно йдеться, що тролейбус «…після 23 років повернувся на своє місце. Він їздив у Брно з його виробництва в 1980 році до 1996 року під номером 3136. Згодом він був виведений з експлуатації і проданий в західноукраїнське місто Рівне, де він їздив під №128. Тролейбус пройде реконструкцію, після чого він збагатить флот ретро-транспортних засобів громадської транспортної компанії Брно».

Фото – зі сторінки громадського транспорту чеського міста Брно.

А що у Луцьку?

Принагідно варто нагадати історію луцького тролейбуса моделі «ЗиУ-682В» 1978 року випуску. Шанувальник історії луцьких тролейбусів Юрій Ліснічук розповів, що це найстаріший лінійний тролейбус в місті та один з найстаріших в Україні. Перший представник цієї моделі в Луцьку, брав участь у відкритті багатьох нових тролейбусних ліній. Сьогодні він у неробочому стані стоїть на подвір’ї Луцького ЛПЕ.

Юрій Ліснічук просив міську владу Луцька організувати на базі цього тролейбуса музей історії. Але у мерії відповіли: немає на це грошей.

А ще, виявляється, у Луцьку теж є тролейбуси  Škoda, моделі яких нещодавно рівняни продали чехам. Один з них досі використовується як технічна допомога.

Луцький тролейбус  Škoda
Тролейбус №33 моделі Škoda на вул. Воз’єднання у Луцьку. 1975 рік. Фото надане любителем електротранспорту Анатолієм Вільковичем, м.Київ

 

«Це вже другий проданий старий рівненський тролейбус, раніше ще така Шкода поїхала до Любліна. Варто згадати, що старий луцький тролейбус ЗиУ отримав новий пристанок в Гдині (Польща). Як бачимо в Європі бережуть історичні машини, створюють музеї, а в Луцькому депо маючи унікальний один з найстаріших у світі ЗиУ мали бажання утилізувати, незважаючи на спонсорську допомогу у відновленні», – коментує лучанин Юрій Ліснічук.

БІЛЬШЕ ПРО СТАРІ ЛУЦЬКІ ТРОЛЕЙБУСИ І ЇХ ШАНУВАЛЬНИКІВ ЧИТАЙТЕ ТУТ:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Продається дворівнева квартира. 109 м². Розстрочка
Наступна новина Поляка Гната Вовчика у 43-му спас український священик із села на Волині. СВОЯ ІСТОРІЯ
Останні новини
Схожі новини