У Рожищі відкрили пам’ятний знак «Борцям за волю та незалежність України». ВІДЕО

У Рожищі відкрили пам’ятний знак «Борцям за волю та незалежність України». ВІДЕО
Пам’ятний знак «Борцям за волю та незалежність України» у центрі Рожища. Фото - Сусільного Волині

У центрі міста Рожище на Волині відкрили пам’ятний знак «Борцям за волю та незалежність України».

Пам’ятник освятили і відслужили панахиду за загиблими 20 лютого, йдеться у сюжеті Сусільного Волині.

Одинадцятикласниця Вікторія Кондратюк прийшла на відкриття пам’ятника разом з однокласниками. Школярка  розповідає:  часто пригадує дні, коли п’ять років тому разом із друзями збиралися на місцевому Майдані.

«У нас в школі є загін милосердя, волонтерській загін. І ми допомагали дітям у притулках. А тут ми різко поміняли свій цикл дій і повністю віддалися Майданові.  Я пам’ятаю,  як ми перший раз збирали допомогу, як ми малювали ці плакати, як ми збирали листівки. Ми збирали їжу, якісь певні солодощі на свята. Ми все це робили!» – каже дівчина.

Атовець Андрій Д’яченко, який приїхав на відкриття пам’ятника, розповів, що був на майдані з 1 грудня. Його бій за справедливість, каже хлопець, розпочався зі штурму Адміністрації Президента.

«В ту ніч, коли вбили Нігояна, якщо я правильно пам’ятаю, ми брали участь в сутичках з тодішніми охоронцями режиму, беркутами, і резиновою кулею мені влучило в ногу. Маю згадку, таку пам’ять. Бо я потім пройшов 2 роки війни. За всю війну у мене жодної царапини, благо бронежилет і каска ловили всі осколки, які назначалися мені. А от з Майдану маю собі таку пам’ять», – пригадує Андрій Д’яченко.

Пам’ятний знак встановили у новому сквері в центрі Рожища. Цей майданчик від початку Революції Гідності став місцем, де збиралися містяни, розповідає місцева жителька Ірина Іщук.

«Напис звучить: пам’ятний знак «Борцям за волю та незалежність України». В цьому символічному пам’ятному знаку ми вшановуємо бійців, які впродовж багатьох віків клали своє життя, клали свої голови за ради великої справи – побудови самостійної і могутньої Української держави», – каже Ірина Іщук.

Після відкриття пам’ятного знака мешканці Рощижа провели в останню путь учасника бойових дій Юрія Жогу, який помер 18 лютого.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У П'ятиднях Володимир-Волинського району священик підтримав громаду
Наступна новина СБУ просить волинян бути пильними
Останні новини
Схожі новини