У Рожищі зведуть дитбудинок сімейного типу. Переможця тендеру вже визначили

У Рожищі зведуть дитбудинок сімейного типу. Переможця тендеру вже визначили
Фото ілюстративне

У місті Рожище цьогоріч розпочнуть будівництво дитячого будинку сімейного типу: уже визначили переможця тендеру.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

В уряді передбачили субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

У 2019 році обсяг відповідної субвенції для Волинської області становить 10,5 мільйона гривень. З них – 6,3 мільйона гривень спрямували на будівництво дитячого будинку сімейного типу у місті Рожище.

Тендер на будівництво був оголошений 28 серпня 2019 року. Замовник – департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Очікувана вартість закупівлі – 6 мільйонів 148 тисяч 203 гривні. За словами заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Цьося, аукціон відбувся 16 вересня 2019 року.

«У тендері брало участь чотири будівельні організації. Внаслідок торгів переможцем визначено ТОВ «Луцьккомунбуд», яке запропонувало збудувати дитячий будинок за 4 мільйони 999 тисяч гривень. Тобто завдяки торгам вдалося зекономити більше мільйона гривень. На сьогодні триває період оскарження. Якщо скарг не буде – договір плануємо укладати 7 жовтня 2019 року», – повідомив посадовець.

Помешкання готують для сім’ї з села Корсинь Рожищенського району. На сьогодні на виховання та спільне проживання до цієї сім’ї влаштовано п’ятеро дітей. Завдяки переїзду у новий будинок, у родини з’явиться можливісь узяти на виховання ще п’ять дітей-сиріт. Подружжя пройшло спеціальні навчання та отримало відповідні дозволи.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Безкультур'я і вандалізм. У Володимирі підприємець більше не хоче займатися роздільним збором сміття
Наступна новина Корисні івенти у Луцьку на тиждень. ДУМАЙТЕ
Останні новини
Схожі новини