У Рожищі зафіксували пташиний грип

У Рожищі зафіксували пташиний грип

У Луцькому районі оголосили карантин через пташиний грип – спалах виявили в одному з особистих господарств у Рожище.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

"У Луцькому районі оголошено карантин через захворюваність птиці на високопатогенний грип, – повідомляють у Держпродспоживслужбі Волині.  - У зв'язку з виявленням 19 січня в одному з домогосподарств Луцького району (м. Рожище) грипу птиці, відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луцькій районній державній адміністрації під головуванням Сергія Шкоди".

Високопатогенний пташиний грип може призводити до швидкої загибелі птиці без будь-яких завчасних симптомів.

Протиепізоотична комісія при Луцькій районній державній адміністрації вирішила оголосити приватне господарство Луцького району (м. Рожище) неблагополучним пунктом по високопатогенному грипу птиці. Територію радіусом 3 км довкола цього подвір’я є буферною зоною, а територія, радіусом 10 км – зоною спостереження.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу птиці, рекомендують не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.

Чи можуть грипом птиці заразитись люди

За даними ДСНС, віруси пташиного грипу не завжди заражають людей, але, починаючи з 1997 року, було зареєстровано більше як 100 підтверджених випадків зараження людей вірусами пташиного грипу. У більшості випадків люди заражувалися пташиним грипом внаслідок безпосередніх чи близьких контактів з інфікованими птахами (свійськими курми, качками й індиками) або з поверхнею, зараженою секрецією чи виділеннями інфікованих птахів. Немає зареєстрованих випадків, коли правильно приготоване пташине м'ясо чи яйця могли бути джерелом захворювання на пташиний грип.

Поширення вірусів пташиного грипу від однієї хворої людини до іншої буває дуже рідко.

Симптоми пташиного грипу у людей можуть варіюватися від симптомів, типових для звичайного грипу (температура, кашель, біль у горлі і біль у м'язах) до інфекцій очей, пневмонії, важких респіраторних захворювань (гострий респіраторний синдром) та інших загрозливих для життя ускладнень. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ківерцях капличку УПЦ МП розмалювали буквами Z і V
Наступна новина Волинянин намагався незаконно перетнути кордон
Останні новини
Схожі новини