У селі Холопичі відкрили новий тренажерний зал. ФОТО

У селі Холопичі відкрили новий тренажерний зал. ФОТО

В селі Холопичі Локачинського району в приміщенні будинку культури обладнали тренажерний зал.

Зал відкрили 12 квітня, , повідомляють у прес-службі волинського УКРОПу

Холопичівська сільська рада, в складі якої є села Холопичі, Журавець, Маньків, Мовчанів доєдналася до Затурцівської об’єднаної територіальної громади в грудні 2018 року. За словами колишнього сільського голови, а тепер старости Василя Гутого, приміщення в сільському клубі не використовувалися, тому вирішили тут обладнати спортзал. Задум втілювали 2 роки .

«В минулому році за кошти обласного бюджету ми тут замінили всі вікна, а цього року в нас став невеличкий спортзал, бо взяли участь у конкурсі проектів від обласної ради. На це нам виділили з обласного бюджету близько 100 тис грн. і 25 тис – з бюджету сільської ради», - каже Василь Гутий.

Тепер у колишньому закинутому приміщенні зробили ремонт, поставили десять тренажерів, великі дзеркала та поручні для танцю. Василь Гутий переконаний, що діти будуть ходити в спортзал та приїжджатимуть навіть із сусідніх сіл. Та каже: в зал ще треба телевізор або музичний центр.

«А найголовніше, чого тут не вистачає – це тепла. Тут є каналізація, то ж можна зробити туалет, обладнати душ для спортсменів. Для роздягалок теж приміщення є – його відремонтую сам, - планує староста. – А на першому поверсі можна навіть ринг зробити – є один спортсмен, боксер і можливо погодиться тренувати дітей».   

«В нашій ОТГ це перший спортзал, - додає голова Затурцівської ОТГ Володимир Патійчук. – Діти будуть сюди ходити, дорослі також. Тепер наше завдання знайти керівника цієї секції чи тренера».

Крім того, в приміщенні клубу є сільська бібліотека. Її завідувачка Любов Годлевська переконує: бібліотека чи не найпопулярнішій заклад  селі – місцеве населення тут читаюче. Аби забезпечити односельчан літературою, книги «позичають» у сусідніх Локачах та привозять сюди.

«Нам не вистачає книжок, тому були б дуже вдячні якби нам придбали літературу для дітей та дорослих. Зараз дуже багато хороших український письменників і хотілося б аби наші односельчани долучилися та оцінили українські твори», - каже Любов Годлевська.

Депутат Вячеслав Рубльов, який був присутній на відкритті, повідомив, що у Холопичах також мають намір створити спортивні секції, організувати невеличкий боксерський клуб. «Тому будемо домовлятися із Затурцівською ОТГ щоб на умовах співфінансування зробити в приміщенні опалення і для спортивного залу і для бібліотеки» - повідомив Рубльов.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський не прийшов на стадіон. Відео «дебатів» на «Олімпійському»
Наступна новина Порошенко каже, що звільнив скандального есбеушника Семочка
Останні новини
Схожі новини