У селі під Луцьком – катастрофа з питною водою, мешканці хочуть перекривати трасу

У селі під Луцьком – катастрофа з питною водою, мешканці хочуть перекривати трасу
фото ілюстративне, джерело: storage1a.censor.net

У селі Зміїнець питна вода не відповідає нормам, через що обурені мешканці погрожують вийти на акцію протесту.

Про це йдеться в дописі Людмили Левчук на сторінці Княгининівської громади в Facebook.

За її інформацією, луцький відділ ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» 21 червня провів плановий санаторно-гігієнічний моніторинг закладів медицини, зокрема й забір на дослідження питної води з індивідуальних колодязів в селі Зміїнець та селищі Рокині.

«Всього з забраних 23 проб по Зміїнцю, переважно з вулиць Першотравневої та Луцької, де відсутнє централізоване водопостачання, в 16 колодязях вода не відповідає нормам за мікробіологічними показниками. В деяких з них перевищення в 57 разів, а 18 – перевищення вмісту нітратів, а деяких в 5 разів. За інформацією звертатись в індивідуальному порядку тел.. 066 170 89 95 (Левчук Людмила Петрівна ) після 14 год. в робочі дні», – йдеться в її дописі.

«Зважаючи на попередньо викладені факти неякісної води в с.Зміїнець та неодноразові звернення з цього приводу до Княгининівської голови Олени Олегівни Твердохліб, Сільською радою замовлений проект, погоджений з відповідними службами, лише не хоче чи не може погодити Служба автомобільних доріг у Волинській області», – продовжує користувач.

Тому жителі Зміїнця планують «допомогти прискорити цей процес», провівши попереджувальну акцію. Мешканці планують ходити по пішохідному переходу траси Луцьк – Ковель, таким чином заважаючи руху транспорту.

«Але будемо сподіватись, що проект який ми чекаємо вже рік все-таки погодять. Врахуйте, що терпіння людей не безмежне», – пише жінка.

Також жінка нагадує, що існує Регіональна Програма «Питна вода Волинської області» на 2012-2020 роки, в якій чітко вказано, що виділяються кошти в розмірі понад 1 900 000грн. для побудови водопроводу в с.Зміїнець.

«Прошу звернутись від імені Княгининівської сільської ради, депутатського корпусу до Волинської обласної ради про співфінансування централізованого водогону в с.Зміїнець по Програмі ПИТНА ВОДА. Прошу виділити кошти в 2018 році на побудову водогону по вулицях Луцькій і Першотравневій, згідно кошторису, для забезпечення гарантованих Конституцією прав громадян на достатній життєвий рівень та екологічну безпеку», – пише волинянка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Бандерштат-2018» відвідає Дмитро Лазуткін 
Наступна новина Хто встелив обіцянками дорогу у Великому Омелянику. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини