У Луцьку купили прилад, який швидко і точно визначає склад води

У Луцьку купили прилад, який швидко і точно визначає склад води

На підприємстві «Луцькводоканал» придбали сучасний атомно-абсорбційний спектрометр ААС Analytik Jena novAA 800 G, який контролюватиме якість питної води у місті.

Про це повідомили у «Луцькводоканалі».

Тут кажуть, що цей прилад є найбільш потужним аналітичним комплексом для автоматичного аналізу елементарного складу води, розробленим із застосуванням ряду новітніх технічних досягнень.

«Елементний склад – один з найбільш важливих показників при оцінці якості і безпеки питної води. Деякі хімічні елементи мають важливе значення для повноцінного хімічного складу і користі води (кальцій, натрій, калій). Інші ж елементи, такі як ртуть, свинець, кадмій і миш'як, мають високу токсичність, можуть накопичуватися в організмі і викликати захворювання. Тому контроль за якістю води повинен відбуватися постійно, а його точність стане значно вищою завдяки новому обладнанню», – розповіли на підприємстві.

Тут кажуть, що прилад має компактні розміри, високу продуктивність і швидкість роботи. А також – 10-річну гарантію на всі оптичні компоненти і високу пропускну здатність.

«Він забезпечить швидке визначення більшості елементів відповідно до сучасних вимог ДСанПіН, Директив Європейського союзу та ДСТУ», – запевнили у «Луцькводоканалі».

Обсяг інвестицій у встановлення цього обладнання становить 2,2 млн грн.

Читати також: У Луцьку 5% боржників за воду винні 25 мільйонів гривень. З ними розбиратиметься комісія


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на Новому ринку відбудеться великий великодній ярмарок. Підприємців просять долучатися
Наступна новина Волинянин за допомогою квадрокоптера допомагає ловити паліїв трави
Останні новини
Схожі новини