У семи лікарнях Волині можна отримати безоплатну реабілітаційну допомогу

У семи лікарнях Волині можна отримати безоплатну реабілітаційну допомогу

Наразі у Волинській області військові та цивільні можуть безоплатно пройти стаціонарну реабілітацію у 7 кластерних та надкластерних лікарнях із 9.

До кінця 2023 року, на виконання доручення міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, така допомога стане доступною й в решті лікарень відповідного рівня, повідомили в ОВА. 

Всього по Україні неспеціалізовані стаціонарні реабілітаційні відділення мають запрацювати в 228 кластерних та надкластерних медзакладах, які увійшли до спроможної мережі. В кожному з них розташовуватиметься від 30 до 60 реабілітаційних ліжок. Також буде створено 6 спеціалізованих реабілітаційних медзакладів національного рівня.  Вони охоплять: 

  • пацієнтів із травмами спинного мозку;
  • людей, які потребуватимуть психологічного  відновлення;
  • людей із важкою нейротравмою;
  • пацієнтів, які потребують складної скелетної реабілітації;
  • людей, яким потрібна складна реабілітація у разі ампутацій.

Мета реалізації проєкту – формування близько 7 800 ліжко-місць для пацієнтів із травмами, хворобами та пораненнями, які потребують процесу активного відновлення. Це дозволить щорічно надавати якісні та безоплатні послуги з активної і доказової реабілітації для щонайменше 126 тисяч пацієнтів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили про стан велосипедсита, якого збило авто на Дубнівській у Луцьку
Наступна новина В аварії на Львівщині постраждало четверо волинян: серед них – двоє дітей. ФОТО
Останні новини
Схожі новини