У штабі Тимошенко волинських виборців хотіли «купити» за 370 мільйонів гривень, – генпрокурор

У штабі Тимошенко волинських виборців хотіли «купити» за 370 мільйонів гривень, – генпрокурор
По всій Україні мали «купити» голосів на 80 мільйонів доларів

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що нардеп «Батьківщини» Валерій Дубіль організував мережу агітаторів за участю російських політтехнологів і в трьох областях планував підкупити виборців для перемоги Юлії Тимошенко 31 березня. Зокрема волинських виборців планували «купити» за 369 226 124 гривні.

Про це генеральний прокурор заявив на прес-конференції 7 березня, звинувативши Дубіля в причетності до схиляння кандидата Юрія Тимошенка знятися з виборів, пише Українська правда.

На Тимошенко працюють російські політтехнологи?

«Декілька тижнів тому Дубіль став об’єктом роботи правоохоронних органів. Служба безпеки України, її департамент із захисту конституційного ладу, виявив групу російських політтехнологів, запрошених чернігівською єпархією УПЦ Московського патріархату у 2014 році як волонтерів, котрі працюють у штабах «Батьківщини», – нагадав Луценко.

«СБУ вислала 5 тисяч повісток усім учасникам схеми, які мали не просто агітувати, а купувати голоси українців», – заявив він.

«Координує організацію народний депутат Дубіль, який викликався на допит, але на нього не з'явився. Викликається він знову в понеділок – подивимося на результат», – повідомив генпрокурор

«У слідства є отриманий законним шляхом аудіозапис, коли Дубіль інструктує всю цю мережу і гарантує їм виплату коштів, які були знайдені при обшуках», – заявив він.

За словами Луценка, в результатів обшуків у Тернопільській області виявили 17 500 доларів, які координатор округу №164 мав передати «сітці».

По всій Україні мали «купити» голосів на 80 мільйонів доларів

Генпрокурор заявив: за висновком експертів СБУ, на скупку голосів по всій Україні цій організації було виділено близько 80 млн доларів, але був ще й «спецпроект» для перемоги у 1-му турі виборів у трьох областях: «Вінницька область – 6 округів, Волинська область – 5 округів, Дніпропетровська область 17 округів».

За словами Луценка, план агітаторів складав по 45 тисяч на кожному окрузі – це 30% від усіх виборців округу.

«Тобто якщо додати до дійсного рейтингу цей куплений – перемога у першому турі (для Юлії Тимошенко – ред.)», – сказав він.

Яка ціна перемоги Тимошенко у кожній області?

«Ціна цієї перемоги оцінена так: Вінницька область – 403 718 628 гривень, Волинська область – 369 226 124 гривні, Дніпропетровська область – на купівлю голосів планувалося 908 777 730 гривень, майже мільярд на купівлю голосів в одній області», – заявив генпрокурор.

«Вартість одного голосу у Вінницькій області російські політтехнологи, які працюють на народного депутата, оцінили в 1586 гривень, вартість голосів у Волинській області – у 1440 гривень, а в Дніпропетровській області – всього 1049 гривень», – додав він.

Луценко заявив, що організація Дубіля «включала в себе також громадян Російської Федерації, політтехнологів партії Жириновського, а також громадян України, які працювали на виборах Путіна».  

Крім того, він показав фотографії, де видно, що на з'їзді «Батьківщини» російська політтехнолог сиділа поміж учасників АТО.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Не стало волинського журналіста Романа Флішаровського
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 8 березня
Останні новини
Схожі новини