У Струмівці людям з інвалідністю - спеціальні умови

У Струмівці людям з інвалідністю - спеціальні умови

Одне з найбільших вражень, яке наші мандрівники отримують за кордоном – це розвиток інфраструктури для людей з особливими потребами. Абсолютно безбар’єрне середовище, що гарантує свободу руху. Громадський транспорт, будь-який магазин, житловий будинок, торговельні та розважальні центри — всі ці об’єкти мають спеціальні доступи, пандуси, ліфти.

На жаль, Луцьк ще не можна назвати повністю безбар’єрним містом, проте поступово ситуація покращується. Територія луцького зоопарку є повністю безбар’єрною. Зроблено спеціальні підвищення до вольєрів, і можна все побачити з тієї самої висоти, що й інші відвідувачі. Є облаштовані вбиральні. Біля зоопарку – парк Лесі Українки. Якщо знати місця, то можна заїхати на візку та погуляти парком.

Центральна пішохідна вулиця — зручна для маломобільних людей. У місті є безбар’єрні заклади харчування, місця для відпочинку та розваг. Видно, що місцева влада вкладає бюджетні кошти в розвиток міста, реконструкцію вулиць, облаштування понижень тощо. Проте часом дуже засмучує якість виконаних робіт.

Щодо житлових комплексів, то дехто із забудовників розуміють важливість створення доступного життєвого середовища для кожного зі своїх мешканців і рухаються у напрямку інклюзії.

Комплекс, в якому вже придбали декілька квартир люди на візках — це «Сімейна Фортеця» у Струмівці. Забудовник пропонує п’ятиповерхові будинки з ліфтами, також є особливі квартири на перших поверхах з окремим входом та просторими терасами від 35 до 65 метрів.

Ліфти у комплексі мають прохідну кабіну — тобто при вході у під’їзд не треба підніматися сходами. Кабіна відчиняється на рівні тротуару і має наскрізні двері. Для людей з особливими потребами, мам із візочками та літніх людей такий пристрій значно полегшує життя. Буде зручно потрапити до квартири, а при нагоді піднятися у гості до сусідів На терасі можна облаштувати зону реабілітації з тренажерами або зручний куточок для відпочинку.

Ширина під’їздів — 2500 мм на вході та 1600 мм на поверсі також дозволяють вільно пересуватися будинком на візку.

Планування передбачають великі санвузли від 4 кв.м — це гарантує достатньо місця для зручного облаштування людини й забезпечення її гігієнічних потреб.

Зручний двір зі стежками для прогулянок, а також окремі парувальні місця для людей з обмеженими потребами.

Громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги, а їх інтеграція до економічних та культурних взаємовідносин — справа державного рівня. Взагалі, ставлення до з особливими потребами визначає ступінь цивілізованості суспільства. Приємно, що є забудовники, які це розуміють та рухаються у напрямку доступності для абсолютно всіх своїх мешканців.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ВООЗ вперше з вересня зафіксувала зменшення випадків коронавірусу за тиждень
Наступна новина За добу виявили 348 хворих на коронавірус волинян. Одужали – 480
Останні новини
Схожі новини