У ЦРУ вважають творцями вірусу NotPetya російських військових

У ЦРУ вважають творцями вірусу NotPetya російських військових

За кібератакою вірусу NotPetya влітку 2017 року найімовірніше стояло російське Головне розвідувальне управління Міноборони Росії.

Про це повідомляє «Громадське».

Цей вірус поширився, зокрема, на системи нафтових, енергетичних, телекомунікаційних та фінансових організацій України.

Як пише газета, хакери скористалися тактикою watering hole. Її суть полягає в тому, що коли злочинці хочуть атакувати системи компаній і підприємств, вони заражають вірусом сайт, який найчастіше відвідують співробітники. На думку засновника фірми з кібербезпеки Rendition Infosec Джейка Вільямса, метою атаки NotPetya був «підрив фінансової системи України».

За даними ЦРУ, російське ГРУ використовувало вірус-вимагач, щоб було схоже, що за атакою стоять звичайні хакери, а не ціла держава.
«Протягом багатьох днів люди класифікували NotPetya як реального вимагача. Знадобилося кілька днів, щоб люди зрозуміли, що він робить», — сказав засновник компанії з кібербезпеки Comae Technologies Метт Суйче.

Як підкреслила The Washington Post, більш ніж половина жертв NotPetya — українські об'єкти. Атаки зазнали системи Данії, Індії та Сполучених Штатів. У ЦРУ відмовилися коментувати цю інформацію.

Атака вірусу NotPetya почалася 27 червня 2017 року. В Україні жертвами стали міністерства, банки, транспортні компанії, мобільні оператори, енергетичні підприємства і ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що інформаційна система Міжнародного аеропорту «Одеса» зазнала хакерської атаки. СБУ попередила про нову масштабну кібератаку.

Нагадаємо, 27 червня комп’ютерний вірус-вимагач атакував українські банки, державні та приватні підприємства, медіа, державні відомства. Вірус також уразив комп’ютери підприємств Європи та США.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кібербезпека-2018: чого чекати бізнесу?
Наступна новина Українські кораблі у Криму показали на відео
Останні новини
Схожі новини