У ТЦК знаходить військовозобов'язаних, які не оновили дані

У ТЦК знаходить військовозобов'язаних, які не оновили дані

Військовозобов'язані, які не оновили військово-облікові дані або не мають військово-облікових документів, є порушниками військового обліку. Такі люди перебувають у розшуку поліції.

Як співробітники ТЦК виявляють людей, які не оновили військово-облікові дані, РБК-Україна розповідає з посиланням на інтерв’ю «Західному кур'єру» тимчасового виконувача обов'язків заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК і СП Андрія Мороза.

Як виявляють порушників військового обліку

Значна частина військовозобов'язаних оновили свої військово-облікові дані. Але залишаються й ті, хто цього не зробив. Вони автоматично стали порушниками військового обліку і їм загрожує адміністративна відповідальність, пояснили в Івано-Франківському ТЦК.

Ці громадяни перебувають у розшуку поліції. Наші співробітники кожного дня їх виявляють під час заходів з оповіщення і передають поліції, – зазначив Андрій Мороз.

За його словами, порушниками військового обліку є також ті військовозобов'язані, хто немає військово-облікових документів. Є також категорія громадян, які мають право на відстрочку від служби, але з якихось причин не оновили дані.

Ті, хто має військово-облікові документи невстановленого зразка - також порушники. Таких людей багато. Всі вони перебувають у розшуку і щоденно виявляються нашими працівниками. Ми передаємо їх представникам поліції, їх притягують до адмінвідповідальності, – розповів тимчасовий виконувач обов'язків заступника начальника Івано-Франківського ТЦК.

Потім у ТЦК актуалізують всі дані людини, і якщо вона підлягає призову та мобілізації, то автоматично проходить військово-лікарську комісію.

Якщо стан здоров’я людини дозволяє їй проходити військову службу і вона не має права на відстрочку, то для неї відразу визначається навчальний центр і в подальшому підрозділ, де вона буде нести службу, – додав Андрій Мороз.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відкрили реєстрацію на бізнес-навчання для ВПО, ветеранів та осіб з інвалідністю
Наступна новина Привітали з днем народження вітчима Героя з Волині
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні