«У вас не бомблять?». Діти з інтернатів Одеси приїхали в Ковель і ...позасинали

«У вас не бомблять?». Діти з інтернатів Одеси приїхали в Ковель і ...позасинали
Фото з фейбсук-сторінки Ігоря Чайки

До Ковеля на Волині прибули діти з притулків та інтернатів Одеси, які прямують до Польщі. Саме в Ковелі їх прихистили, щоб погодувати і дати відпочити від важкої дороги. Йдеться про 700 дітей, котрі рятуються від війни. 

Мер Ковеля Ігор Чайка розповідає, як дітвора розташувалася на Волині. 

«Треба сідати в автобуси, щоб їхати далі. А вони поснідали і… позасинали в теплих класах.

Писав вранці, що зустріли й прихистили сьогодні на кілька годин практично 700 дітей зі спеціалізованих ліцеїв, дитячих будинків, навчально-реабілітаційних центрів та спеціалізованих шкіл-інтернатів Одеської області.

Їх обігріли та нагодували в 7, 10, 11, 12 школах та молитовному будинку. Дякую всім за організацію і безумовну підтримку», – зазначає він. 

Діти з Одеси їдуть до Польщі зі своїми іграшками… 

«Ніяк не йдуть з думок ці діти, те, як міцно притискали до себе улюблених ведмедиків і зайців. «У вас не бомблять?» - питають. Коли чують, що ні, відчутно заспокоюються. До речі, казали , що в нас дуже смачний хлібчик. Тож в дорогу їм дали з собою свіжих булочок», – пише мер. 

За його словами, найменшим дівчаткам, яких з ложки годували їхні вихователі, всього по 2 роки. 90 % супроводжуючих груп - жінки: «неймовірні, світлі, зосереджені і серйозні, прекрасні українські жінки».

«Нехай дорога всім буде легкою, а повернення додому - якнайшвидшим», – зичив Ігор Чайка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку муніципали знищують алкоголь, який продають попри заборону. ВІДЕО
Наступна новина «День пройшов спокійно», - Юрій Погуляйко, начальник Волинської військової адміністрації
Останні новини
Схожі новини