У Великобританії розробили маску, що вбиває 99,9% вірусу Covid-19 протягом 5-ти хвилин

У Великобританії розробили маску, що вбиває 99,9% вірусу Covid-19 протягом 5-ти хвилин
фото med-technews.com

У Великобританії представили медичну маску для обличчя, що може використовуватись у лікарнях, школах, роздрібній торгівлі тощо – інформує ресурс Med-technews. Маска Pro-Larva відрізняється від звичайних масок, оскільки, захищаючи оточуючих, захищає власника, використовуючи наночастинки міді.

Ентоні Легге, керівник компанії-виробника Pharm2Farm, розповідає:  «Звичайні маски хірургічного типу лише блокують вихід вірусу з маски - вони не мають активного механізму його знищення. Pro-Larva була розроблена з використанням існуючої бар’єрної технології в поєднанні з технологією наночастинок міді, яка вбиває 99,9% вірусу, що потрапляє в маску”.

Вірицидний шар маски діє до семи годин. При цьому звичайні хірургічні маски ефективні лише близько двох годин, що вимагає від користувачів носіння від чотирьох до десяти масок на день.

Pro-Larva також здійснює самостерилізацію - після використання маски не загрожують зараженням, усуваючи потенційну біологічну небезпеку.

Ефективність маски проти коронавірусу та грипу перевірена незалежною лабораторією та провідним університетом Великобританії. Вона також отримала європейське регуляторне затвердження.

Ідея Pro-Larva була розроблена вченими з Pharm2Farm на чолі з доктором Гаретом Кейвом. Нещодавно Pharm2Farm встановив лінію з виробництва масок для обличчя у Ноттінгемі (Великобританія), і співпрацює з європейськими та світовими виробниками масок для обличчя, щоб збільшити пропозицію Pro-Larva для задоволення попиту.

Читайте також:
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку тимчасово перекриють рух транспорту деякими вулицями
Наступна новина На Волині потяг переїхав 43-річного чоловіка
Останні новини
Схожі новини