У волинських лікарнях поменшало хворих на коронавірус

У волинських лікарнях поменшало хворих на коронавірус
Фото ілюстративне

Якщо на початку тижня в двох обласних лікарнях було зайнято усі ліжка з киснем, то зараз – 80%.

Про це в інтерв’ю «Першому» розповіла тимчасова виконувачка обов’язків начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Людмила Тимощук.

Нагадаємо, Волинська обласна клінічна та Волинська обласна інфекційна повідомили, що у них закінчились місця з киснем. Мовляв, хворим потрібно або зачекати на госпіталізацію, або їхати в райони.

«Кількість хворих в стаціонарі зменшилась. Якщо тиждень тому в лікарнях було 798 пацієнтів, то зараз – 681. При цьому нових хворих більше. З чим це пов’язано? Можливо, легший перебіг – люди більше лікуються вдома, може, молодша група людей захворіла», - каже Людмила Тимощук.

Водночас, з її слів, кількість людей в стаціонарі змінюється «хвилеподібно». Тому не виключено, що невдовзі їх знову побільшає.

«Поки мене показники тішать, бо коли було майже 800 людей в лікарнях, це вже лякало. Наразі ж ситуація досить непогана. В інфекційній лікарні завантаженість – 59% станом на 12 листопада, в обласній лікарні – 70,6%. Перевантаженості немає. Раніше в деяких лікарнях було зайнято 90 і навіть майже 100% місць», - пояснює посадовиця.

Більше читати тут: Карантин вихідного дня і додаткові ліжка нас не врятують, - головний медик Волині. Бліц-інтерв’ю


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер актор Армен Джигарханян
Наступна новина На Волині за добу – 10 смертей від ускладнень коронавірусу. З них 6 – у Луцьку
Останні новини
Схожі новини