У волинській дитячій лікарні, де 9 операційних і реанімація, немає генератора

У волинській дитячій лікарні, де 9 операційних і реанімація, немає генератора

Волинській обласній дитячій лікарні потрібен електричний генератор, а також нові ліфти – їхній термін експлуатації закінчився 10 років тому.

Про це стало відомо у вівторок, 12 січня, під час бюджетних слухань у Волинській обласній раді.

Директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська розповіла, що в обласній дитячій лікарні немає і ніколи не було альтернативного джерела живлення, тобто електричного генератора. При цьому у лікарні – 9 операційних та реанімаційне відділення.

«Є 2 лінії подачі електроенергії і наче не було екстремальних моментів, але цього року «дзвіночок» вже був», - сказала посадовиця.

«Деякі апарати мають акумулятори, які зможуть працювати до пів години після зникнення електроенергії. Це дозволяє перевезти дитину, наприклад, в перинатальний центр, де інше джерело енергії, але це не вирішує питання з більшими дітьми, яким, наприклад, 10 років. Це нереально», - додала вона.

Також у лікарні – великі проблеми з ліфтами. 10 років тому закінчився граничний термін їхньої експлуатації. Щоб продовжити їх використовувати, щороку потрібно було робити пересертифікацію за 100 тисяч гривень. Термін її дії закінчується за кілька місяців. Але далі продовжувати сертифікацію підприємство «Волиньліфт» відмовляється.

«Там сказали, що більше цього робити не будуть, тому що ліфти вже небезпечні. При цьому з зупинкою ліфтів потрібно зупиняти всю лікарню, тому що неможливо в інший спосіб підняти пацієнтів в операційне відділення на 6 поверсі», - сказала Ірина Горавська.

Відтак, лікарня просить обласну раду виділити гроші на генератор та ліфти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З луцької «Волині» йде один із захисників
Наступна новина У Луцьку на хабарі попалися двоє начальників з Держекоінспекції
Останні новини
Схожі новини