У Луцьку – велика медична конференція з перинатальної допомоги

У Луцьку – велика медична конференція з перинатальної допомоги

У Міжнародний день захисту дітей, 1 червня, у Луцьку організували медичну конференцію «Обмін досвідом у сфері впровадження системи перинатальної допомоги на обласних рівнях».

На неї з’їхалися медики зі всієї України, а також голови Львівської, Чернігівської та Херсонської обласних рад. Захід відбувається на базі Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства.

На початку конференції її учасники символічно посадили дерева біля медзакладу.

«Я хочу привітати усіх з Днем захисту дітей, бо хто сьогодні тут, він безпосередньо причетний до цього свята. Діти – це наше майбутнє, те, про що повинен дбати кожен з нас. Коли відкривався наш центр, ліворуч від мене був будівельний майданчик і ми дуже довго думали, що там зробити.

Згодом прийшла ідея створити «Сквер майбутнього», де наші батьки садять дерево на честь народження дитини, а ми вішаємо таблички: «Від Мілани», «Від Богдани» тощо. Сьогодні ж ми на згадку про цей день продовжуємо традицію з фахівцями, які надають таку ж допомогу, як ми, у своїх містах», - сказала генеральна директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад нагадав, що перинатальний центр 20 років був довгобудом. Але 2 роки тому медичний заклад все ж вдалося відкрити.

«Зараз ми маємо сучасний і, я не побоюсь цього слова, один з найкращих перинатальних центрів в Україні. Наступна наша каденція буде присвячена реконструкції головного корпусу об’єднання (дитячої лікарні). Вже виділені 10,4 мільйона гривень на розробку проєктно-кошторисної документації. В подальшому ж кошти залучатимемо і з державного бюджету», - сказав посадовець.

До висадки дерев також долучилися голова Луцької районної ради Олександр Омельчук і його радник, депутат Волиньради Юрій Ройко.

Фото Ірини Кабанової


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік профілактичних робіт не змінюватимуть, - «Луцьктепло»
Наступна новина Ціну вхідного квитка у Луцький замок підняли
Останні новини
Схожі новини