У Волинському театрі ляльок відновлюють показ вистав

У Волинському театрі ляльок відновлюють показ вистав

Актори Волинського академічного театру ляльок відновили творчу діяльність. 4 червня показали глядачам виставу "Котигорошко".

Про це розповів Суспільному директор театру Данило Поштарук.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну працівники були на простої, проте репетицій не припиняли.

"Як солдати в окопах, ми знаходили кілька годин, щоб працювати над репертуаром для того, щоб повернути втрачене дитинство, яке забрала Росія в наших дітей", — говорить артист театру Петро Савош.

Головну роль у спектаклі "Котигорошко" грає акторка Юлія Тузова. Актриса працює з ляльками 11 років.

Загалом для постановки вистави залучені шестеро акторів. Анна Кутова виконує одразу кілька ролей.

В декоративному цеху зараз роботи небагато. До початку повномасштабної війни шили костюми для ляльок та артистів, виготовляли декорації, зараз допомагають військовослужбовцям, — розповіла закрійниця Ольга Бурса.

Актор, який не грає, втрачає свій фах, — каже директор театру ляльок Данило Поштарук. Тому у червні вирішили відновити роботу. Щосуботи та неділі діти разом з батьками зможуть на сцені лялькового театру побачити найкращі вистави з репертуару акторів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна та Росія провели обмін тілами загиблих військових
Наступна новина Виготовляють ортодонтичні апарати: на Волинь переїхало підприємство з Харкова
Останні новини
Схожі новини