У волинському військкоматі розповіли, чому носять повістки і що буде з призовом

У волинському військкоматі розповіли, чому носять повістки і що буде з призовом

У 2017 році, Волинський обласний військовий комісаріат повністю виконав завдання з призову, забравши на службу 1200 резервістів та 85 офіцерів.

Зокрема, як повідомив головний військовий комісар області Роман Кулик, значна частина тих, хто відслужив армію, – залишаються і укладають контракти на подальшу службу у війську. Наразі призивають 20-27 річних чоловіків.

«Є два основні шляхи наповнення війська – це проходження служби в резерві і призов за контрактом. Так, на строкову військову службу призовники зобов’язані прибути в військкомат з оголошенням призову, а не лише чекати, чи принесе хтось їм повістку. Також вони зобов’язані проживати за місцем реєстрації. Аби не поширювалась неправдива інформація,  ми розносимо повістки лише тим, хто має пройти медичний огляд, але це лише перший етап підготовки до служби, а не призов по факту», - пояснює Роман Кулик.

Також головний комісар області повідомив, що нині триває підготовка до зборів, тож закликав усіх резервістів з’явитись за викликом в місце проходження служби – військову частину у Володимирі-Волинську.

«Такі збори відбуваються щороку. Це можливість зустрітися зі своїми товаришами по службі. Це піднімає дух. Також можна пройти перепідготовку. Плюс до цього всього – за збори один військовий отримує в частині непогане матеріальне заохочення – понад 4000 тисячі гривень за місяць участі. Тому закликаю резервістів взяти участь у зборах, аби укомплектувати нашу рідну володимир-Волинську бригаду і пройти підготовку», - наголосив Роман Кулик.

За його словами, на час зборів усіх резервістів забезпечують всім необхідним і дуже добре годують.

Щодо того, яка статистика по ухиленню від служби в армії, то Роман Кулик  повідомив, що неявка минулого року становила 60% призовного складу. В постійному розшуку нині перебуває 35 чоловіків. Однак за словами військового комісара, ніяких  перевірок на кордоні, на трасах чи блокпостах вони не проводять.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми змінили правила гри у Волиньраді», - перший заступник голови облради Олександр Пирожик
Наступна новина На Волині на хабарі викрили сільського голову
Останні новини
Схожі новини