У Волинському військовому ліцеї цьогоріч – рекордна кількість вступників

У Волинському військовому ліцеї цьогоріч – рекордна кількість вступників

Майже 1 100 дітей з різних куточків України цьогоріч вступили до волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Як розповів Суспільному начальник закладу Павло Боснюк, у 2023 році кількість вступників була рекордною за усі роки існування ліцею.

"Майже 50% вступників – це діти, батьки яких сьогодні воюють. Вимушені були звернутися до органів влади з метою збільшити контингент дітей і нам це вдалося", — зазначив Павло Боснюк.

Серед нових учнів — чимало дітей окупованих територій. Вікторія Політаєва приїхала на Волині із Бахмута на Донеччині. Зі слів дівчини, вона давно мріяла отримати військову професію: "Вирішила поступити у цей ліцей, щоб потім піти по військовій сфері і зараз хочу перевірити міцність свого характеру".

Для учнів ліцею новий навчальний рік розпочався із безпекових заходів і польових навчальних зборів.

"Наші діти сьогодні перебувають на різних локаціях. З ними працюють офіцери, військовослужбовці 100 бригади і не тільки. Маємо профільні взводи державної прикордонної служби України і ДСНС", — сказав начальник ліцею.

Під час навчання ліцеїсти живуть і харчуються у закладі.

У військовому ліцеї особлива увага – спорту, розповів викладач Сергій Дмитрук. Говорить, ліцеїсти сім разів поспіль ставали переможцями всеукраїнської спартакіади серед допризовної молоді.

Як розповів начальник обласного військового ліцею Павло Боснюк, від березня навчальний заклад покинули 34 офіцери, які пішли захищати Україну.

Символічно, декілька днів тому обласний ліцей отримав синьо-жовтий стяг із особистим підписом Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ноутбуки ASUS для навчання – чи це найкращий варіант
Наступна новина У Луцьку зіткнулися два легковики і катафалк. ФОТО
Останні новини
Схожі новини