У волинянина виявили небезпечну хворобу — правець. Це вже другий випадок в області за рік

У волинянина виявили небезпечну хворобу — правець. Це вже другий випадок в області за рік
Фото ілюстративне

У Волинській області зареєстровано випадок правцю у 59- річного мешканця Рожищенського району. Основні симптоми при зверненні: свідомість потьмарена, спазми м’язів обличчя (сардонічна усмішка), періодичні генералізовані клонічні судоми.

Хворий звернувся у КНП «Рожищенська  ЦРЛ», де  йому одразу було  введено протиправцевий анатоксин. Після  лікування  виписаний додому у задовільному стані, – інформує Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено, що захворілий прищеплений з порушенням Календаря профілактичних щеплень, в анамнезі травма, що ймовірно й призвело до виникнення захворювання. 

У Волинській області в поточному році  вже був зареєстрований 1 випадок правцю (у Локачинському районі), хворий помер. До цього часу дане захворювання в області не зустрічалось до 2013р. (1 випадок у Ківерцівському районі).

До слова, єдиний надійний спосіб захисту від правця – вакцинація.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Опублікували програму заходів на Новий рік та Різдво у Луцьку
Наступна новина У Луцьку зникла «трилінка», яку знайшли під час ремонтних робіт напередодні
Останні новини
Схожі новини