У волинянки виявили небезпечну хворобу після укусу ґедзя

У волинянки виявили небезпечну хворобу після укусу ґедзя
Фото ілюстративне

15 серпня у селі Садів, Луцького району виявили хворого на туляремію. Хвороба, ймовірно, виникла через укус ґедзя під час випасу худоби 20 червня поточного року.

Про це інформує ДУ "Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

У хворої були характерні для туляремії симптоми: протягом доби підвищилась температура тіла та виник озноб. На третю добу з’явились скарги на почервоніння та припухлість шкіри в місці укусу комахи, болі в суглобах та характерні для туляремії збільшені шийні і пахвинні лімфатичні вузли (бубони).

Хворій спершу діагностували ГРВІ та підозру на Covid та лікували з приводу флегмони кисті. Стан жінки не покращувався. Лише лікарі-інфекціоністи запідозрили туляремію та провели необхідний відбір матеріалу для лабораторного дослідження.

Лабораторією у хворої підтверджено позитивний результат на туляремію. На даний момент хвора перебуває на амбулаторному лікуванні у Волинській обласній інфекційній лікарні з діагнозом: «Туляремія, виразково-бубонна форма, середньої важкості».

З приводу виявленого випадку захворювання на туляремію вже повідомлено ветеринарну службу району, керівництво селищної ради та керівників закладів охорони здоров’я району.

Читайте також: У Ратнівській районній лікарні закривають інфекційне відділення. Чому


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани за два тижні 152 рази скаржилися на сморід у місті
Наступна новина У Луцьку вранці невідомі викрали Lexus
Останні новини
Схожі новини