У Володимирі жінки зв’язали понад чотириста пар шкарпеток для воїнів ЗСУ

У Володимирі жінки зв’язали понад чотириста пар шкарпеток для воїнів ЗСУ

Упродовж року близько двадцяти жінок-рукодільниць з-поміж як місцевих мешканок Володимира, так і внутрішньо переміщених осіб, приходять щоп’ятниці у місцеву бібліотеку, аби поспілкуватись та зв’язати шкарпетки для бійців ЗСУ.

Творча майстерня «П’ятниця» діє у бібліотеці-філії №2 КЗ «Володимирська публічна бібліотека», про це повідомляє Володимирська міська рада.

За цей час учасниці творчої майстерні сплели 403 пари теплих шкарпеток, які волонтери доставили військовослужбовцям на передову. У кожну пару різнобарвних шкарпеток жінки вкладають частинку своєї душі та любові, заряджаючи їх на перемогу.

Нитки майстрині отримують, розпускаючи в’язані шарфи, шапки, светри, які приносять небайдужі мешканці до бібліотеки, або ж шукають потрібні речі у магазинах вживаних речей.

А нещодавно майстерня отримала справжній скарб із Норвегії від колишньої учениці ліцею №5 ім. А. Кореневського Іванни Захарди – аж п’ять ящиків якісної пряжі. Отримували нитки й від волонтерів з Івано-Франківська та Запоріжжя.

Окрім в’язання, активістки творчої майстерні збирають одяг і засоби гігієни для бійців, які лікуються у госпіталях. До кожної пари зв’язаних шкарпеток жінки кладуть маленький сюрприз: цукерки, дитячі малюнки та поробки, ляльки-обереги, а також молитви, написані від руки майстринею Валентиною Марчак.

«Таким чином шкарпетки, які отримують бійці, – це не лише тепло для їхніх ніг, але й моральна, емоційна підтримка, а також нагадування суспільству про потребу посильної допомоги від кожного з нас», – йдеться у дописі.

Творча майстерня у бібліотеці-філії №2 знаходиться у Володимирі у будинку на вулиці Луцькій, 105/2 і відчиняє свої двері щоп’ятниці з 14-ї до 15-ї години.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через хворого лиса у громаді на Волині вакцинують усіх домашніх тварин
Наступна новина На війні загинув Герой з Волині Микола Ярмошук
Останні новини
Схожі новини