У Володимирі-Волинському «заговорили» пам'ятники

У Володимирі-Волинському «заговорили» пам'ятники

У Володимирі-Волинському учні місцевої гімназії розробили QR-коди для 9-ти пам’ятників міста.

Про це розповів «Суспільному» один з учасників проєкту Назар Савчук.

"Заговорили" скульптури у парку "Слов’янський", що Володимирі-Волинському. QR-коди можна зчитати за допомогою ґаджетів. Проєкт розробили учні Володимир-Волинської гімназії імені Олександра Цинкаловського.

"На реалізацію проєкту витратили пів року", - каже вчителька Володимир-Волинської гімназії імені Олександра Цинкаловського Наталія Голячук.

Кожен з учасників команди збирав інформацію про скульптури. "Ми шукали і в Інтернеті, і в музеї просили, щоб нам надали інформацію про рік встановлення, автора. Потім цю інформацію перевіряли у музеї та в учителів історії", - розповіла учениця Тетяна Дудік.

"Із міського бюджету на оцифрування пам’яток виділили три з половиною тисячі гривень",- розповів начальник відділу культури і туризму Володимира-Волинського Роман Віслобоков.

Учасники проєкту кажуть: сподіваються, що QR-коди зацікавлять подорожуючих. Щороку Володимир-Волинський відвідує майже 10 тисяч туристів.

  

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку безкоштовно тестуватимуть на ВІЛ та вірусні гепатити
Наступна новина Окупанти порушили перемир'я на Донбасі. Українські військові не відповіли
Останні новини
Схожі новини