У ВООЗ заявили, що від штаму «Омікрон» поки не зафіксували жодної смерті

У ВООЗ заявили, що від штаму «Омікрон» поки не зафіксували жодної смерті
Фото ілюстративне

Варіант коронавірусної інфекції нового типу «омікрон» не спричинив ще жодного випадку смерті у майже 40 країнах, де його було виявлено, повідомляє Всесвітня організація охорони здоровʼя.

ВООЗ підтвердила 3 грудня, що ще потрібний час, щоб визначити, наскільки заразний цей штам, чи викликає він більш тяжкий перебіг захворювання, і наскільки ефективні методи лікування та вакцини проти нього. Попередні дані свідчать, що дуже заразний варіант, який вперше був виявлений у Південній Африці минулого місяця, може викликати більш легкі симптоми, ніж його попередники, включно з «дельтою», яка зараз є домінуючим глобальним штамом, пише Радіо.Свобода.

Тим не менше, частина людей, інфікованих «омікроном», були госпіталізовані, а смертність вважається пізнім індикатором. Варіант «омікрон» поширюється в той час, коли лікарні в деяких країнах уже переповнені через сплеск захворюваності, спричинений штамом «дельта».

Агентство охорони здоров’я Європейського союзу попередило, що «омікрон» може стати провідним варіантом COVID-19 у Європі впродовж наступних кількох місяців. Тим часом, число нових випадків COVID-19 у Південній Африці зросла з приблизно 200 на день у середині листопада до понад 16 тисяч 3 грудня. Попереднє дослідження південноафриканських учених показало, що «омікрон» має утричі більше шансів викликати повторне зараження порівняно зі штамом «дельта» або попередніми.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому тисячу за COVID-вакцинацію не дадуть готівкою
Наступна новина Коронавірус в Україні: 6 622 нових хворих та 278 смертей
Останні новини
Схожі новини