У яких районах Волині найбільше хворіють на грип та ГРВІ

У яких районах Волині найбільше хворіють на грип та ГРВІ

Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано в жодному районі Волинської області, проте, найвищі рівні захворюваності зафіксовано в Горохівському, Ковельському, Маневицькому, Камінь-Каширському районах та в Луцьку.

Про це повідомили на сторінці Волинського обласного лабораторного центру.

За їх даними, кількість хворих ГРВІ за останній тиждень зменшилась на 200 осіб і становить 4800 випадків проти 5 тисяч попереднього тижня. Захворюваність нижче епідемічного порогу на 27%. З початку епідемічного сезону перехворіло понад 35 тисяч волинян, що знаходиться на рівні минулого року.

Із загального числа хворих переважають діти до 17 років і становлять понад 70%. Серед них найбільше хворіють школярі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кілька шкіл на Волині відправили на карантин

Кількість госпіталізованих з діагнозом ГРВІ зменшилась на 15%, і за останній тиждень становила понад 80 осіб, проти 96 попереднього тижня, з них 70% — діти.

За даними вірусологічної лабораторії лабораторного центру циркуляція вірусів грипу на території області не встановлена, хоча в Україні вже є позитивні знахідки.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано понад 1 тисяча осіб. Найактивніше долучились до вакцинації в Горохівському, Ківерцівському, Старовижівському районах та в Луцьку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Першим заступником голови Волинської ОДА став Олександр Киричук
Наступна новина На Волині знешкодили два боєприпаси часів Другої Світової війни
Останні новини
Схожі новини