У якій волинській лікарні продавали фальшиві сертифікати про вакцинацію від ковіду

У якій волинській лікарні продавали фальшиві сертифікати про вакцинацію від ковіду

Інженер-програміст підробляв цифрові підписи лікарів медзакладу і роздруковував за винагороду підроблені свідоцтва про вакцинацію.

Як стало відомо ІА Волинські Новини з власних джерел, йдеться про Ратнівську центральну районну лікарню.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України на Волині викрили працівника районної лікарні, який організував схему фальсифікації міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID. Зловмисник працював інженером-програмістом.

Використовуючи електронний цифровий підпис лікарів медзакладу роздруковував у своєму робочому кабінеті бланки документів.

Вартість одного підробленого міжнародного свідоцтва із внесенням відомостей до електронної системи становила 2000 гривень. Свідоцтво без внесення даних до електронної системи – 1500 гривень. Працівник медзакладу вніс до системи близько 50 недостовірних записів про вакцинацію жителів Волинської області. Правоохоронці уже встановили імена усіх громадян, які придбали фальшиві свідоцтва і їхні дані будуть видалені із системи.

Нагадаємо, від початку року правоохоронці на Волині порушили 53 кримінальні провадження, через підробку ПЛР-тестів, довідок про щеплення проти COVID-19, міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Електронні лікарняні. Все, що варто знати пацієнтам
Наступна новина У Луцьку на Ковельській виявили мертвого чоловіка
Останні новини
Схожі новини